Cheesecake med rå æblekage

Jeg er vild med cheesecake, og jeg elsker rå æblekage, så hvorfor ikke prøve at kombinere de to lækre desserter. Det blev til denne lækre dessert. Alle spiseæbler kan bruges, med deres sødme og sprødhed, der harmonerer perfekt med den bløde ostecreme og de sprøde, knasende makroner. Har du lyst, kan du dryppe makronerne med lidt portvin eller sherry. Desserten er super nem at lave og er frisk og lækker. Du kan sagtens lave ostecremen i forvejen, komme den i en sprøjtepose/frysepose og lægge den på køl, så den er klar, når du vil lave din dessert

Prøv også andre af mine cheesecakes: Cheesecake med æblemos og bastognekiks, Cheesecake galette med blommer, Cheesecake i nøddekurve med blåbærkompot, Cheesecake a la mande, Citron cheesecake i glas


Ingredienser

Til 6-8 personer

Ostecreme

  • 200 g mascarpone
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Æblekage

  • 4-5 æbler *)
  • friskpresset saft af 1 citron
  • 3 makroner pr glas

Forslag til topping

  • blåbær og revet mørk chokolade
  • rosiner og ristede, hakkede mandler eller mandelflager
  • tørrede tranebær og revet chokolade
  • jordbærskiver og revet chokolade eller ristede, hakkede mandler eller mandelflager

*) Afhænger af størrelsen og æblesorten. Jeg brugte Ingrid Marie æbler og brugte 2 æbler til 3 glas

Sådan gør du

Ostecreme

  1. Hæld ingredienserne til ostecremen i en skål og pisk til cremen tykner og bliver blød, glat og lækker
  2. Hæld ostecremen i en sprøjtepose eller en frysepose, som du klipper et hjørne af, når du er klar til at sprøjte cremen i glassene

Samling af cheesecaken

  1. Knus makroner groft, 3 i bunden af hvert glas
  2. Sprøjt ostecreme over makronerne og glat det lidt ud med en teske
  3. Vask og riv æblerne groft, kom dem i en skål og vend dem i friskpresset citronsaft, så de ikke bliver brune. Hvis skrællen er sprød og frisk, kan du undlade at skrælle æblerne. Fordel de revne æbler over cheesecaken og stil derefter glassene køligt

Inden servering toppes med et af mine forslag eller, hvad du ellers har lyst til