Chiadessert med brombær og Amarula

Jeg er vild med det. Der er så mange forskellige muligheder for at lave en lækker chiadessert. Til denne dessert har jeg taget udgangspunkt i min grundopskrift til chiagrød og tilsat flødeskum, Amarula og brombærmarmelade. En lækker, let og luftig dessert


Ingredienser

Til 2 glas/portioner

  • 2 dl mælk *)
  • 4 spsk chiafrø
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk Amarula (sydafrikansk likør a la Baily) - kan sagtens udelades, eller bland det kun i de portioner, de voksne skal spise
  • 1 glas brombærmarmelade
  • et par friske brombær

*) du kan bruge den slags mælk, du har lyst til: almindelig mælk, plantemælk, kokosmælk. Jeg foretrækker selv almindelig mælk (skummetmælk) eller mandelmælk

Sådan gør du

  1. Rør mælk og chiafrø godt sammen i en skål. Lad det stå på køkkenbordet ca 5 minutter og rør det igennem igen. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet 5-6 timer eller natten over
  2. Pisk fløden og vaniljesukker til flødeskum og vend chiagrøden heri
  3. Vend Amarula forsigtigt i
  4. Læg brombærmarmelade i bunden af 2 glas, derefter chiadessert og top med lidt brombærmarmelade, et par friske brombær og nogle mandelsplitter eller -flager