Chiadessert med kirsebærsauce, flødeskum og sherry
Uhm! Chiadessert. Og nu er det ved at være jul, så derfor blev denne dessert lidt juleagtig med flødeskum, sherry og kirsebærsauce. Hvis børnene skal spise med af desserten, og ikke skal have sherry, er det nemt at dele den portion, man laver, op i en børne - og en voksenversion
Ingredienser
Til 2 glas/portioner
- 2 dl mælk *)
- 4 spsk chiafrø
- 2½ dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk sherry eller portvin - kan sagtens udelades, eller bland det kun i de portioner, de voksne skal spise
- 1 glas kirsebærsauce eller kirsebærmarmelade
- lidt mandelsplitter eller mandelflager
*)
du kan bruge den slags mælk, du har lyst til: almindelig mælk,
plantemælk, kokosmælk. Jeg foretrækker selv almindelig mælk eller
mandelmælk
Sådan gør du
- Rør mælk og chiafrø godt sammen i en skål. Lad det stå på køkkenbordet ca 5 minutter og rør det igennem igen. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet 5-6 timer eller natten over
- Pisk fløden og vaniljesukker til flødeskum og vend chiagrøden heri
- Vend sherry/portvin forsigtigt i
- Læg lidt chiadessert i bunden af 2 glas, læg derefter et lag kirsebærsauce/marmelade, derefter chiadessert og top med lidt kirsebærsauce/marmelade og nogle mandelsplitter eller -flager