Chiagrød

Det er super nemt at lave en lækker chiagrød, som er en fantastisk morgenmad. Det tager ikke lang tid at forberede grøden, for man skal blot blande de små chiafrø med en eller anden form for mælk. Havremælk, kokosmælk, almindelig mælk, mandelmælk. Alt kan bruges til at udbløde chiafrøene, som suger væsken og bliver til en cremet og fløjlsblød grød. Man kan spise grøden, som den er (så smager den ikke af ret meget), eller man kan blande den med fx yoghurt, skyr eller frugtmos og toppe med bær, nødder, chokolade eller andet man har lyst til. Det nemmeste er at røre grøden sammen om aftenen. Det tager kun et par minutter, og så har man en lækker morgenmad dagen efter, da grøden står og passer sig selv i køleskabet. En lækker overnight grød, som er herlig at vågne op til. Og så er den sund.

 Grundopskrift til 1 portion/1 stort glas - kan deles i mindre glas, fx hvis man bruger det til dessert

  • 2 dl mælk - kokosmælk, mandelmælk, havremælk, almindelig mælk
  • 4 spsk chiafrø
  • 1 tsk flydende honning (fx akaciehonning), sukker eller vaniljesukker
  • 2 spsk yoghurt eller skyr
  • Bland mælk, chiafrø og sukker i en skål eller i glas og rør det godt sammen. Lad det hvile på køkkenbordet ca 10 minutter
  • Sæt det i køleskabet i minimum 4-5 timer eller natten over, hvis du skal bruge det som morgenmad
  • Inden servering tilsættes yoghurt eller skyr, og grøden røres igennem
  • Pynt med bær eller hvad du har lyst til


Chiagrød med jordbær og granola

  • 1 portion chiagrød - grundopskrift med almindelig mælk og vaniljesukker
  • 2 spsk granola
  • jordbær skåret i små tern på toppen


Chiagrød med acai og blåbæryoghurt

  • 1 portion chiagrød - grundopskrift med almindelig mælk og vaniljesukker men uden yoghurt 
  • 1 tsk acaipulver
  • 3 spsk blåbæryoghurt
  • blåbær og hindbær på toppen

Chiagrød med mango og lime

  • 1 portion chiagrød - grundopskrift med almindelig mælk og flydende honning
  • 1 spsk friskpresset lime
  • ½ mangofrugt, moden
  • blåbær på toppen

Skræl mangofrugten, skær den i mindre stykker og blend den sammen med limesaften. Rør mangomosen sammen med chiagrøden inden servering

Chiagrød med kokosmælk og ribs

  • 1 portion chiagrød med kokosmælk og vaniljesukker
  • ribsmarmelade, -gelé eller kogte rysteribs
  • bær til servering

Jeg havde rysteribs i fryseren fra sommeren. Dem gav jeg et opkog, så de blev kompot-agtige og lagde dem i lag sammen med grøden inden servering

Chiagrød med mango 

  • 1 portion chiagrød med mandelmælk og vaniljesukker 
  • ½ moden mango
  • ½ banan

Blend mango, banan og yoghurt. I glas lægges mangomosen i lag sammen med chiagrøden og der pyntes med fx skiver af kiwi og banan samt friske blåbær