Chilirejer med hvidløg og masser af persille

Virkelig lækre chilirejer tilberedt med masser af hvidløg og persille. De smager helt fantastisk og kan serveres som forret, frokostret eller på tapasbordet. Jeg har også, med succes, serveret rejerne som middagsret med en god og fyldig salat samt lækkert brød til. Og et glas god hvidvin ikke at forglemme :-) 

Jeg køber næsten altid rejer, der er rensede. Man kan bruge både rå og kogte tigerrejer fra frost, men er man i nærheden af en fiskehandler, kan man også bruge friske rejer. Bruger man rå rejer (der er grå) skal de blot stege lidt længere


Ingredienser

Til 4 personer

  • 600 g tigerrejer, rå eller kogte (kan du ikke få tigerrejer, kan Vannameirejer sagtens bruges)
  • 1-2 røde chili, vurder selv hvor spicy du vil have rejerne
  • 2 solo hvidløg eller 8 almindelige fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld hakket persille
  • 1 spsk kokosolie, alternativ olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • limebåde

Tip:

Vil du have rejerne meget spicy, kan du tilføje en spicy chilisauce

Sådan gør du

  1. Hvis tigerrejerne er frosne, skal de tøes op og afdryppes. Hvis det er 'rå' rejer (de grå), skal de klippes op i ryggen og den sorte tarmstreng fjernes - hvis ikke dette allerede er gjort (det er det som regel, hvis man køber frosne rejer. Køber man de kogte rejer (de lyserøde) er det allerede gjort). Dup derefter rejerne med køkkenrulle
  2. Hak hvidløg og chili fint med en kniv
  3. Varm kokosolien op i en pande ved høj varme
  4. Tilsæt rejerne og rist dem kort på begge sider
  5. Tilsæt hvidløg og chili og steg et par minutter. Bruger du rå rejer, skal de blive lyserøde
  6. Krydr med salt og friskkværnet peber og drys med hakket persille

Server med limebåde og evt et stykke lækkert brød til