Chokoladekonfekt a la Rocky Road

Chokolade kan man altid spise - i hvert fald hvis man er mig. Det er nemt at lave sin egen chokoladekonfekt, og man kan virkelig få en konfekt, der er helt ens egen. Oprindelig kaldes denne type chokoladekonfekt Rocky Road, og den stammer vist nok fra Australien. Der er så mange variationsmuligheder med tørrede frugter, nødder, mandler, krydderier, marcipan, karameller, pebermyntepastiller m.m. Ofte har jeg små sjatter af nødder og tørrede frugter liggende, og hvad er så bedre end at blande dem med chokolade. Chokoladetypen kan også varieres. Jeg plejer at blande mørkt og lyst chokolade og bruger oftest den økologiske fra Netto (se billede nedenfor).

Spis chokoladekonfekten som en hyggeting til fodboldkampen eller til en god film. Brug den som dessert sammen med vaniljeis. Eller anret den i små æsker eller poser og brug den som værtindegaver


Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g mælkechokolade
  • 25 g mandler
  • 50 g små hvide chokoladeknapper
  • 20 g tørrede tranebær
  • 25 g pistacienødder
  • 40 g hvide marshmallows
  • 40 g marcipan - jeg brugte almindelig konfektmarcipan


Sådan gør du

  1. Rist mandlerne på en tør pande til de tager lidt farve
  2. Klip marshmallows i mindre stykker - jeg klippede i kvarte - det er nemmere at klippe end at skære
  3. Skær marcipanen i små stykker
  4. Bland mandler, pistacienødder, marshmallows, marcipan, tørrede tranebær og de hvide chokoladeknapper sammen i en skål
  5. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Man kan også bruge microovn, men jeg synes personligt, at vandbad fungerer bedre
  6. Bland chokoladen i de øvrige ingredienser, fyld det i en form eller et lille fad beklædt med bagepapir og lad det størkne i køleskabet - det tager et par timer. Mit fad var 15 x 15 cm - det kom til at passe fint i tykkelsen
  7. Når chokoladen er størknet, kan du tage den ud af køleskabet og skære eller knække den i mindre stykker

Så har du en lækker dessert sammen med vaniljeis eller en hyggeting til kaffen. Jeg anretter nogle gange chokoladestykkerne i æsker eller små poser og bruger bruger dem som værtindegave