Citrondressing

Citrondressing er en nem, frisk og lækker dressing, der er super god til grill, til fisk og til frikadeller. Dressingen kan også bruges som dip til grøntsager og som dressing til grøn salat. Jeg laver den ofte til tundeller (se billede nedenfor)


Ingredienser

til ca 1 dl dressing

  • 1 dl græsk yoghurt, fx 2%. Skyr eller 10% yoghurt kan bruges
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 2 spsk citronsaft (svarer ca til saften af ½ citron) samt revet skal fra ½ økologisk/ubehandlet citron
  • 2 tsk citronsirup eller flydende honning fx akaciehonning
  • lidt salt og friskkværner peber
  • Inden servering drysses evt lidt revet citronskal over



Sådan gør du

  1. Riv skallen af citronen inden du presser den - det er nemmest. Stil den revne citronskal til side til servering
  2. Hak myntebladene fint, pres hvidløg og bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål
  3. Drys evt med revet citronskal inden servering