En ny version af den nemme, lækre cookie. Jeg elsker lakrids, så det skulle der i, og kombinationen med orangechokolade er fantastisk
Et tip: lav fx dobbelt portion dej, da dejen kan fryses. Form kugler af dejen og læg dem i en plasticboks med bagepapir imellem, put dem i fryseren, og du kan lave cookies, hvis du får gæster eller bare er lækkersulten. Tø dem op på bagepladen eller i køleskabet og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i cirka 10-13 minutter til de bliver lysebrune i kanten
Ingredienser
Min portion blev til 14 cookies af golfbold-størrelse
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 150 g blødt smør
- 1 æg
- 215 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk vaniljepasta
- 130 g lakridsfudge eller andet blød lakrids
- 130 g orangechokolade (jeg bruger den økologiske fra Netto)
Sådan gør du
- Skær lakridsfudge i mindre stykker
- Skær orangechokoladen i mindre stykker
- Pisk sukker, brun farin, vaniljepasta, æg og blødt smør sammen i en skål
- Bland mel, bagepulver og salt godt sammen i en anden skål
- Kom halvdelen af melblandingen i sukkerblandingen sammen med chokolade og lakrids og rør det godt sammen
- Bland resten af melet i og rør/ælt dejen sammen til den er homogen
- Form kugler af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Du kan lave dine cookies store eller små, som du ønsker. Sørg for at lave store mellemrum mellem hver cookie, da de flyder meget ud. Giv dem et lille tryk på toppen, så de bliver en lille smule flade
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i cirka 10-13 minutter til de bliver lysebrune i kanten
- Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af
Du kan opbevare dine cookies i en dåse eller et glas