Crumble er absolut én af mine favoritter, når det gælder dessertkager. Det er super nemt at lave en lækker crumble, og man kan bruge alle slags bær og frugt. Rabarbersæson = rabarbercrumble. Ribssæson = ribscrumble. Blommesæson = blommecrumble....Lige nu har jeg masser af ribs i haven, så derfor blev det en ribscrumble, som skal nydes til aftenens fodboldkamp (ikke Danmark - det er først i morgen)
Ingredienser
Til 4 personer
- 250 g ribs uden stilke
- 50 g rørsukker
Crumbledej
- 1½ dl hvedemel
- 1½ dl havregryn, finvalsede
- 2 spsk sukker
- 125 g koldt smør
- 1 tsk stødt kardemomme
- 75 g hvid chokolade
Sådan gør du
- Skyl ribsene og pil dem af stilkene
- Smør et ovnfast fad eller fx en tærteform og læg ribsene deri. Drys sukkeret over og vend ribsene rund i det
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
Crumbledej
- Hak chokoladen groft med en kniv
- Kom smørret i en skål og hak det i mindre stykker med en kniv
- Smuldr sukker, mel, havregryn, kardemomme og chokolade i smørret, til du får en smulderdej
- Fordel crumblen, smulderdejen, over ribsene
- Bag din ribscrumble i 10-12 minutter til den er gylden og med sprød crumble
- Lad crumblen køle af og server den med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche