Ribscrumble med kardemomme og hvid chokolade

Crumble er absolut én af mine favoritter, når det gælder dessertkager. Det er super nemt at lave en lækker crumble, og man kan bruge alle slags bær og frugt. Rabarbersæson = rabarbercrumble. Ribssæson = ribscrumble. Blommesæson = blommecrumble....Lige nu har jeg masser af ribs i haven, så derfor blev det en ribscrumble, som skal nydes til aftenens fodboldkamp (ikke Danmark - det er først i morgen)


Ingredienser

Til 4 personer

  • 250 g ribs uden stilke
  • 50 g rørsukker

Crumbledej

  • 1½ dl hvedemel
  • 1½ dl havregryn, finvalsede
  • 2 spsk sukker
  • 125 g koldt smør
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 75 g hvid chokolade



Sådan gør du

  1. Skyl ribsene og pil dem af stilkene
  2. Smør et ovnfast fad eller fx en tærteform og læg ribsene deri. Drys sukkeret over og vend ribsene rund i det
  3. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)

Crumbledej

  1. Hak chokoladen groft med en kniv
  2. Kom smørret i en skål og hak det i mindre stykker med en kniv
  3. Smuldr sukker, mel, havregryn, kardemomme og chokolade i smørret, til du får en smulderdej
  4. Fordel crumblen, smulderdejen, over ribsene
  5. Bag din ribscrumble i 10-12 minutter til den er gylden og med sprød crumble
  6. Lad crumblen køle af og server den med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche