Dessert med citrusfrugter og flødeskum

En virkelig frisk og nem dessert, som er en variation over triflien. Denne dessert består af citrusfrugter, ladyfingers og flødeskum – super enkelt og meget lækkert


Ingredienser

Til 4 personer  

  • 12 stk ladyfingers *) 
  • 1 rød grapefrugt
  • 3 appelsiner **)
  • 4 dl piskefløde
  • 2 spsk. flormelis

Citronsirup

  • 2 dl citronsaft (ca 3 citroner)
  • ½ vaniljestang
  • 1 dl sukker

Topping

  • hvid chokolade revet til flager og/eller hakkede nødder

*) Italiensk: Savoiardi - en slags småkager, som bruges til den klassiske italienske dessert *Tiramisu

**) du kan også bytte om, så det bliver blodappelsiner og gul grapefrugt

Sådan gør du

Citronsirup

  1. Pres citronerne så du har 2 dl saft
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
  3. Kom alle ingredienser til citronsiruppen i en lille gryde, lad det koge op og simre ved svag varme i et par minutter
  4. Tag siruppen af varmen og lad den køle af

Anretning af desserten

  1. Skær ladyfingers i stykker på ca 2 cm og læg halvdelen i en skål. Dryp dem med halvdelen af citronsiruppen, og lad dem stå, til siruppen er absorberet
  2. Pil appelsiner og grapefrugt og skær dem i meget tynde skiver med en skarp kniv
  3. Læg halvdelen af frugtskiverne i bunden af 4 glas
  4. Fordel de ladyfingers, der ikke har ligget i citronsirup over og dryp med resten af siruppen
  5. Fordel resten af frugtskiverne ovenpå og til sidst de ladyfingers, der har ligget i citronsirup. Lad desserten stå køligt ca ½ time – det gør ikke noget, hvis den står længere
  6. Inden servering piskes fløde og flormelis til flødeskum og glassene toppes med skummet og lidt hakket/revet hvid chokolade og/eller nødder