Dessert med citrusfrugter og flødeskum
En virkelig frisk og nem dessert, som er en variation over triflien. Denne dessert består af citrusfrugter, ladyfingers og flødeskum – super enkelt og meget lækkert
Ingredienser
Til 4 personer
- 12 stk ladyfingers *)
- 1 rød grapefrugt
- 3 appelsiner **)
- 4 dl piskefløde
- 2 spsk. flormelis
Citronsirup
- 2 dl citronsaft (ca 3 citroner)
- ½ vaniljestang
- 1 dl sukker
Topping
- hvid chokolade revet til flager og/eller hakkede nødder
*) Italiensk: Savoiardi - en slags småkager, som bruges til den klassiske italienske dessert *Tiramisu
**) du kan også bytte om, så det bliver blodappelsiner og gul grapefrugt
Sådan gør du
Citronsirup
- Pres citronerne så du har 2 dl saft
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
- Kom alle ingredienser til citronsiruppen i en lille gryde, lad det koge op og simre ved svag varme i et par minutter
- Tag siruppen af varmen og lad den køle af
Anretning af desserten
- Skær ladyfingers i stykker på ca 2 cm og læg halvdelen i en skål. Dryp dem med halvdelen af citronsiruppen, og lad dem stå, til siruppen er absorberet
- Pil appelsiner og grapefrugt og skær dem i meget tynde skiver med en skarp kniv
- Læg halvdelen af frugtskiverne i bunden af 4 glas
- Fordel de ladyfingers, der ikke har ligget i citronsirup over og dryp med resten af siruppen
- Fordel resten af frugtskiverne ovenpå og til sidst de ladyfingers, der har ligget i citronsirup. Lad desserten stå køligt ca ½ time – det gør ikke noget, hvis den står længere
- Inden servering piskes fløde og flormelis til flødeskum og glassene toppes med skummet og lidt hakket/revet hvid chokolade og/eller nødder