Djævlekylling er en meget populær og lækker kyllingeret, og den er super nem at lave. Der findes mange variationer af retten - nogle med peberfrugter, andre uden - nogle med friske tomater, andre uden. Jeg har fundet frem til min version, hvor jeg bruger både peberfrugter og friske tomater. Navnet på retten har den pga chilien, men som altid, er det op til den enkelte, hvor meget chili der skal til, for at djævlen kommer frem
Ingredienser
Til 4 personer
- 4 stk kyllingebryst, ca 600-700 g
- 1 solo hvidløg eller 3-4 fed almindelig hvidløg
- 2 røde chili, vælg styrke og mængde efter dine smagsløg
- 2 mellemstore rødløg, almindelige hvide løg kan bruges
- 2 peberfrugter, fx 1 rød og 1 gul
- ½ kg tomater
- 6-7 soltørrede tomater
- 1 håndfuld frosne majs
- 1 kvist frisk rosmarin, alternativ 1 tsk tørret rosmarin
- 12-14 sorte oliven uden sten
- 2 dl hvidvin
- 1 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
- 1-2 spsk olivenolie til stegning
Ti servering
- ris eller pasta
- lidt persille til at drysse over
- nogle ekstra sorte oliven
Sådan gør du
- Rens kyllingestykkerne og gnid dem med salt og friskkværnet peber
- Pil og hak hvidløg fint med en kniv og hak chili
- Pil løgene, skær dem i halve og derefter i tynde skiver
- Bruger du frisk rosmarin, hakker du det med en kniv
- Skyl peberfrugter, skær dem i halve og fjern kerner og skær dem derefter i tynde strimler
- Skær de friske tomater i små tern og de tørrede tomater i strimler
- Skær de sorte oliven i halve
- Varm olivenolien op i en pande eller gryde og svits rosmarin, hvidløg og løg 1 minut
- Kom kyllingestykkerne i panden/gryden og brun dem på begge sider
- Hæld hvidvin og bouillon ved og lad det koge op. Tilsæt derefter friske tomater, tørrede tomater, peberstrimler og chili. Skru ned for varmen og lad retten simre under låg til kyllingestykkerne er møre
- Kom oliven og majs i de sidste par minutter
Server retten med ris eller pasta, drysset med lidt hakket persille og nogle hele sorte oliven