Jeg er vild med de mexicanske krydderiblandinger. Til denne pastaret har jeg brugt Fajita-blandingen. En pastaret er som regel nem aftensmad og altid populær, både blandt børn og voksne. Det gælder også denne pastaret med få ingredienser og fx en lækker grøn salat til
Prøv også Burrito kryddermix-blandingen i fx Burritokylling med edamamebønner og østershatte eller Burritokylling med majs og basilikum
Ingredienser
Til 2 personer
- 150 g penne pasta
- 250 g kyllingebryst
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 håndfuld frosne majs
- 40 g fajita spice mix
- 2½ dl vand
- ½ bouillonterning - hønse- eller grøntsagsbouillon
- 2½ dl madlavningsfløde
- salt/peber
- 1 spsk olivenolie til stegning
Til servering
- 1 lille håndfuld frisk, hakker persille
- 1 pakke serranoskinke, 60 g
- 6 små friske tomater
- 1 grøn eller rød chili, der ikke er ret stærk - kan udelades
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken
- Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
- Læg serranoskinken på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen til det bliver sprødt
- Pil og hak løg og hvidløg
- Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i strimler
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Opløs Fajitamix-blandingen i 1½ dl vand
- Opvarm en sauterpande eller pande med olivenolien
- Sauter løg og hvidløg 1 minut
- Tilsæt kylling og lad det stege til det har fået lidt farve
- Hæld Fajitamix-blandingen i og rør det godt rundt
- Tilsæt smuldret bouillonterning og 1 dl vand og lad retten simre i 3-5 minutter til kyllingen er mør
- Tilsæt peberfrugtstrimler og majs
- Tilsæt madlavningsfløde, varm igennem og smag til med salt/peber.
- Når pastaen er kogt sies vandet fra, og de hældes i panden
Server i skåle eller pastatallerkener drysset med hakket persille og med stykker af serranoskinke lagt over. Pynt evt med halve eller kvarte friske tomater og chili skåret i ringe
Server med en grøn salat