Fajita pasta med kylling og serranoskinke

Jeg er vild med de mexicanske krydderiblandinger. Til denne pastaret har jeg brugt Fajita-blandingen. En pastaret er som regel nem aftensmad og altid populær, både blandt børn og voksne. Det gælder også denne pastaret med få ingredienser og fx en lækker grøn salat til

Prøv også Burrito kryddermix-blandingen i fx Burritokylling med edamamebønner og østershatte eller Burritokylling med majs og basilikum


Ingredienser

Til 2 personer

  • 150 g penne pasta
  • 250 g kyllingebryst
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld frosne majs
  • 40 g fajita spice mix
  • 2½ dl vand
  • ½ bouillonterning - hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 2½ dl madlavningsfløde
  • salt/peber
  • 1 spsk olivenolie til stegning

Til servering

  • 1 lille håndfuld frisk, hakker persille
  • 1 pakke serranoskinke, 60 g
  • 6 små friske tomater 
  • 1 grøn eller rød chili, der ikke er ret stærk - kan udelades

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken
  2. Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
  3. Læg serranoskinken på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen til det bliver sprødt
  4. Pil og hak løg og hvidløg
  5. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i strimler
  6. Skær kyllingebryst i tynde strimler
  7. Opløs Fajitamix-blandingen i 1½ dl vand
  8. Opvarm en sauterpande eller pande med olivenolien
  9. Sauter løg og hvidløg 1 minut
  10. Tilsæt kylling og lad det stege til det har fået lidt farve
  11. Hæld Fajitamix-blandingen i og rør det godt rundt
  12. Tilsæt smuldret bouillonterning og 1 dl vand og lad retten simre i 3-5 minutter til kyllingen er mør 
  13. Tilsæt peberfrugtstrimler og majs
  14. Tilsæt madlavningsfløde, varm igennem og smag til med salt/peber.
  15. Når pastaen er kogt sies vandet fra, og de hældes i panden 

Server i skåle eller pastatallerkener drysset med hakket persille og med stykker af serranoskinke lagt over. Pynt evt med halve eller kvarte friske tomater og chili skåret i ringe

Server med en grøn salat