Fajitas med kylling, peber og æg
Mexicanske fajitas er nem og skøn aftensmad. Jeg har lavet min med kylling, peberfrugt, majs, avocado og æg. I stedet for kylling kan fajitas sagtens laves med oksekød. Jeg valgte at mose den ene avocado og skære den anden i skiver, men du kan enten skære begge i skiver eller mose begge, hvis du har mere lyst til det. Du kan også lave en guacamole i stedet – find min opskrift her. Jeg bruger tacopandekager/tortillas med majs. Det synes jeg passer godt til det mexicanske, men alle tacopandekager/tortillas kan bruges
Prøv også mine Mexicanske tortillaskåle med salat og kylling, Bagte Quesadillas med kylling, Mexicansk nachosfad med oksekød, grøntsager og ost eller Mexicansk bønnesalat med tacochips og chili
Ingredienser
- 200 g kyllingebryst
- 2 spsk fajita krydderimix
- 1 løg, mellemstort
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- ½ gul + ½ rød peber
- 1 lille dåse majs eller 1 håndfuld optøede frosne majs
- lidt olivenolie til stegning
- 2 æg
- 2 avocado, modne så de kan moses med en gaffel
- lidt friskpresset limesaft + salt og friskkværnet peber
- 1 hjertesalat
- 4-6 cherrytomater
Til servering
- 2-3 tacopandekager/tortillas, gerne dem med majsmel
- 2 tapaspeber, skåret i skiver på langs *)
- 1 limefrugt, skåret i både
- 1 lille håndfuld basilikum, hakket med en kniv
- evt lidt sorte oliven
Sennepsdressing
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk flydende honning
- 2 spsk friskpresset limesaft
- salt og friskkværnet peber
*) kan du ikke finde tapaspeber, kan du bruge en grøn chili, der ikke er for spicy eller lidt grøn peber skåret i tynde ringe
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til sennepsdressingen i en lille skål og stil til side
- Tilbered ingredienserne til serveringen – undtagen tacopandekagerne (de skal være lune så vent lidt med dem)
- Kog æggene, så de er hårdkogte, pil dem og skær dem i halve på tværs
- Fjern sten og skræl fra avocadoerne. Skær den ene i skiver, som dryppes med lidt limesaft. Mos den anden med en gaffel sammen med lidt limesaft, salt og friskkværnet peber. Har du lyst, kan du komme lidt chiliflager i
- Skyl peberfrugt og skær dem i strimler
- Skyl tomater og halver dem
- Skyl hjertesalaten
- Pil løg, halver det og skær det i tynde strimler
- Pil og hak hvidløg fint
- Skær kyllingebryst i passende stykker og gnid disse med fajita krydderrimix, lidt salt og lidt friskkværnet peber
- Varm lidt olivenolie op i en pande og steg kyllingestykkerne til de har fået lidt stegeskorpe og er gennemstegte. Læg dem op på en tallerken
- Kom evt lidt mere olivenolie i panden og steg hvidløg og løg 1 minut
- Tilsæt peberstrimlerne, og steg videre til disse har fået lidt farve
- Vend majsene i sammen med det stegte kylling og varm 1 minut
- Lun tacopandekager/tortillas i ovnen/microovn eller på en pande
- Anret salaten på et fad, fordel kyllinge-peberfrugtblandingen over sammen med de halve tomater, avocadoskiver og de halve æg
- Dryp dressingen over og drys med hakket basilikum
Pynt med tapaspeber, limebåde og evt sorte oliven og server med de lune tacopandekager