Fettuccini med laks og aubergine

18 graders varme i marts måned - så skal der en 'sommerret' på menuen. Sommer er for os, blandt meget andet, duften af Italien og italiensk mad. Så heldigvis havde jeg aubergine, asparges, rød peber og tomater i køleskabet. Kombineret med frisk laks, kom der en super ret ud af det, der fik tankerne til at flyde til andre himmelstrøg, da corona-lukning forhindrer den fysiske rejse


Ingredienser

til 2 personer

  • 250 g fettuccini - jeg brugte dem med spinat
  • ca 300 g laksesteaks
  • 1 mellemstor aubergine
  • 10 asparges
  • 16 cherrytomater
  • 1 rød peber
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum
  • 1½ tsk tørret oregano
  • 2 tsk Chu Chum chilipasta (se billede nedenfor)
  • 2 spsk balsamico
  • saft af ½ citron
  • ½ tsk knust chili
  • salt og friskkværnet sort peber
  • olivenolie til stegning og pensling


Sådan gør du

  1. Skyl auberginen, skær den igennem på langs og derefter i skiver på tværs ca ½ cm tykke
  2. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og pensl det med olivenolie. Placer aubergineskiverne herpå og pensl dem på den 'frie' side samt drys dem med salt
  3. Læg laksen i et ovnfast fad, pres citronsaft over og drys med knust chili, salt og friskkværnet peber
  4. Hvis du har en varmluftovn, kan du sætte både aubergine og laks ind i kold ovn, tænde på 180 grader og give det 20 minutter. Hvis du har en ovn uden varmluft, må du bage laks og aubergine hver for sig i 20 minutter
  5. Imens laks og aubergine bager, forbereder du resten
  6. Skyl og del asparges i 3-4 stykker
  7. Skyl og skær cherrytomater i halve
  8. Skyl og skær den røde peber i strimler 
  9. Hak hvidløg og skær basilikum i strimler
  10. Tilbered fettuccini efter anvisning på pakken
  11. Varm lidt olie op i en sauterpande eller anden pande og sauter hvidløg heri et par minutter
  12. Tilsæt de røde peberstrimler og sauter 2 minutter til de bliver lidt bløde og 'medgørlige'
  13. Tilsæt asparges og tomater og sauter 2 minutter
  14. Tilsæt Chu Chum, balsamico, og oregano. Vend det godt sammen og giv det 2 minutter mere
  15. Når laksen er klar, skæres den i mindre stykker
  16. Kom auberginestykker, laks og basilikum i panden og vend det hele forsigtigt rundt

Kom fettuccinien i pastaskåle eller dybe tallerkener og server med lakse/aubergineblandinger over. Pynt evt med nogle sorte oliven og lidt ekstra basilikum