Fiske- og skaldyrstapas
Herunder finder du ideer til nemme og lækre fiske- og skaldyrstapas. Der er mange variationsmuligheder. Yoghurten kan erstattes af fx skyr, røget ørred kan erstattes af røget laks. Frugten kan erstattes af andre frugter. Jeg har, i nogle af retterne, brugt wasabirogn, der er stenbiderrogn, som er farvet med wasabi, så den bliver lidt spicy. Wasabi er en meget stærk grøn pasta af stammen fra Wasabi-planten, som tilhører kålfamilien. Ofte kaldes den for japansk peberrod, og i dag bliver meget wasabi fremstillet af peberrod tilsat sennep og grøn farve, da wasabi-planten er vanskelig at dyrke. Kan man ikke lige finde den grønne rogn, kan den sagtens erstattes af ufarvet, rød eller sort rogn
Lynstegt tun med tangsalat
Køb et stykke lynstegt tun og lidt tangsalat hos fiskehandleren. Skær en tynd skive tun og anret i en lille skål ovenpå tangsalaten.
Pynt med et lille drys sort sesam, en smule revet ingefær, et par tynde skiver rød chili og pres frisk limesaft over
Alternativt kan man købe en lidt tyk tunsteak og selv lynstege den med sesamfrø på kanterne
Zucchini med laksesalat
Skær zucchinien i tykke stykker på 5-6 cm og udhul dem med en ske, så der er lidt 'kød' tilbage rundt i kanten og i bunden. Pensl dem med lidt olivenolie og bag dem ved 180 grader i 5-6 minutter. De må ikke blive for bløde
Lav imens laksesalaten eller brug en færdiglavet
Når zucchinierne er kølet af, fyldes de med laksesalat og pyntes med stenbiderrogn. Jeg brugte en rogn med wasabi
Rejer med edamamebønner og blomme
Anret 1 stor, kogt vannamei reje, eller anden stor reje, med et par edamamebønner og lidt blomme skåret i små tern (alternativt fersken eller nektarin). Pynt med en tynd ring rød chili samt purløg og dryp med lidt chiliolie
Rejer med wassabirogn
Anret 1 stor, kogt vannamei reje, eller anden reje, med en tsk wassabirogn og pynt med en skive rød chili samt et stykke skråtskåret forårsløg. Dryp med lidt friskpresset lime- eller citronsaft
Ristet rugbrødssnitter med laksesalat
Skær tynde skiver rugbrød, del hver skive diagonalt i to trekanter og rist disse på brødrister
Anret skiverne med laksesalat - hjemmelavet eller færdiglavet og pynt med radisser og purløg
Røget ørred på manakish med pesto af ruccola og valnødder
Skær en manakish (neutral) eller andet fladbrød i passende stykker. Kom en skefuld ruccola-valnøddepesto på og læg et stykke rullet røget ørred ovenpå.
Pynt med radisser, stenbiderrogn og purløg
Rispapirruller med laks og spinat
Opblød et stykke rispapir i vand (efter anvisning på pakken). Placer et stykke røget laks, spinat samt strimler af avocado i lag ovenpå rispapiret og rul det hele sammen til en roulade. Skær rullerne ud i mundrette stykker og server med dilddressing (rævesauce) samt avocadostykker dryppet med citron- eller limesaft
Brunchpandekager med stenbiderrogn
Varm brunchpandekagerne på en brødrister efter anvisning på pakken. Rør græsk yoghurt med lidt sennep (jeg bruger dijonsennep), hakket basilikum eller andre urter samt friskkværnet sort peber
Anret pandekagerne med rucola, fintsnittet fennikel, yoghurten samt stenbiderrogn og pynt med radisser og persille
Ørredruller med asparges og avocadocreme
Rør en moden avocado med 2 tsk græsk yoghurt, saft af ½ limefrugt samt salt og friskkværnet peber
Smør avocadocremen på skiver af røget ørred, læg lidt rucolasalat og 2 asparges på hver skive , så aspargesene stikker udenfor i begge ender. Rul ørreden rundt om aspargesene. Hvis der er avocadocreme til overs, kan det serveres til
Ørred-melon spyd
Skær nogle melonfirkanter og rul nogle stykker røget ørred. Sæt det på små træspyd sammen med sorte oliven. Laks kan bruges i stedet for ørred
Ristede rugbrødstrekanter med stenbiderrogn
Rist nogle rugbrødstrekanter til de bliver sprøde og knasende
Rør græsk yoghurt med dijonsennep, salt og friskkværnet sort peber og små stykker purløg. Beregn 1 tsk yoghurt pr rugbrødstrekant, og 1 tsk dijonsennep pr 4 tsk yoghurt
Læg 1 tsk yoghurtcreme på en rugrødstrekant, læg stenbiderrogn over og pynt med tynde skiver rødløg og purløg
Røget laksesalat med anis-citron sirup
Lækre laksestrimler i en sirup lavet af anis og citron
Opskriften finder du her under forretter
Spicy, røget hellefisk med zucchini og tomat
Hellefiskstrimler i lækker dressing med zucchini- og tomattern
Opskriften finder du her under forretter
Torskefilet med pebercreme og ærter
Ovnbagt torskefilet serveret med pebercreme og ærter samt ristede karryris
Opskriften finder du her under forretter
Små pandekagesandwich med stenbiderrogn og avocado
Med et glas stanses små runde pandekager ud af store pandekager - 2 til hver sandwich
Læg 2 skiver avocado, 1 stor tsk stenbiderrogn, 1 dildkvist og lidt dilddressing (rævesauce) på hver
Læg pandekagelåg på og pynt med fx et stykke radisse, en asparges samt lidt dild
Røget ørred i gin og lime dressing
Ørred i lækker dressing med grønt
Opskriften finder du her under forretter