Flapjacktærte med hindbær og lime-myntecreme

Denne tærtebund er inspireret af de lækre Flapjack müslibar. Jeg tænkte, at det kunne lade sig gøre at bruge havregrynsdejen til en tærte i stedet for til Flapjacks. Og det kunne det helt bestemt. Det syntes gæsterne også. Jeg tog udgangspunkt i min Flapjack grundopskrift og erstattede smørret med kokosolie og sukkeret med ingefærmarmelade. Det fungerer perfekt. Har man lyst, kan man lave dobbelt portion og dermed slå to fluer med ét smæk: tærte og Flapjacks


Ingredienser

Tærtebund

  • 4 store spsk kokosolie
  • 4 store spsk ingefærmarmelade, ca 125 g
  • 1 spsk lys sirup
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 175 g finvalsede havregryn
  • 20 g hakket mørk chokolade

Flødebolleskum

  • 140 g æggehvide, svarer til 1½ dl
  • 25 g sukker
  • 250 g sukker
  • 125 g glukosesirup
  • 3/4 dl vand
  • ½ tsk vaniljepasta
  • eller 1/3 af en pose Dr. Oetkers Flødebolleskum

Lime-myntecreme

  • 1½ dl piskefløde
  • 1½ dl græsk yoghurt naturel eller Cheasy youghurt naturel
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk mynteekstrakt

Til servering

  • ca 250 g friske hindbær  

    Sådan gør du

    Tærtebund

    1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
    2. Smelt kokosolie og sirup i en gryde
    3. Tilsæt havregryn, ingefærmarmelade, chokolade og stødt kardemomme og rør det hele godt sammen
    4. Pres havregrynsdejen ned i en tærteform med løs bund på ca 22 cm i diameter (afhængig af hvilken type form, du bruger, skal den måske smørres) og glat den ud. Alternativt kan du bruge en silikoneform - den er nem at få tærten ud af
    5. Bag tærten i ca 20 minutter til den er blevet gylden og afkøl derefter i formen

    Flødebolleskum

    1. Pisk æggehvide og de 25 g sukker skummende
    2. Bring sukker (de 250 g), glukosesirup, vand og vaniljepasta i kog i en gryde. Det skal op på 117 grader, hvilket du måler med et sukkertermometer
    3. Hæld sukkermassen ned i æggehviderne under konstant piskning ca 5-7 minutter, til det bliver fast og "sejt"

    Tip:

    Du kan også vælge den nemme løsning og bruge Dr. Oetkers Flødebolleskum, som kan købes i diverse supermarkeder - jeg bruger 1/3 af en pose, når jeg vælger den løsning.

    Lime-myntecreme

    1. Kom yoghurten i en skål sammen med limesaft og mynteekstrakt og rør den glat, så der ikke er klumper i - smag til med lime og mynte her, inden du blander fløden i
    2. Pisk fløden og vend den forsigtigt i yoghurten

    Samling af tærten

    1. Tag tærtebunden ud af formen og læg den på et fad
    2. Smør flødebolleskummet ud over bunden
    3. Læg hindbær forsigtigt ned i skummet
    4. Sprøjt lime-myntecremen over tærtekanterne og omkring bærrene, så toppen af dem titter op
    5. Stil tærten på køl, til den skal serveres