Frittata med blomkål, bacon og brødcroutoner

En pakke baconskiver, ca ½ blomkål og nogle æg kan hurtigt forvandles til en lækker frittata. En lækker ovnbagt, italiensk omelet, som kan laves i en pande eller et fad. Jeg havde noget "gammelt" foccacia brød, som jeg vendte i olivenolie og presset hvidløg og lavede nogle lækre brødcroutoner, som kunne bage i ovnen samtidig med frittataen. Jeg vendte croutonerne med hakket persille og dryssede dem over den færdige frittata. sammen med lidt hakket purløg.  Dejlig aftensmad, og bliver der noget til rest, er det super som morgenmad, brunch, frokost eller i en madpakke. Dropper du bacon, har du en lækker vegetar-frittata. 

Prøv også min lækre frittata med squash, asparges, artiskok og laks eller frittata med kartoffel, spinat og bacon


Ingredienser

Til 2-3 personer 

  • ca 250 g blomkål i små buketter
  • 2 tsk tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1 pakke bacon i skiver, ca 150 g
  • 6 æg
  • 1 1/4 dl madlavningsfløde, jeg bruger 8 %
  • 25 g fintrevet parmesan eller anden revet ost
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 2 skiver daggammelt brød
  • 1 stilk små cherrytomater
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk hakket persille
  • 1 spsk hakket purløg


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft) og beklæd en bageplade med bagepapir
  2. Lav små buketter af blomkålen og placer disse i den ene ende af bagepapiret i ét lag. Drys med oregano og dryp med 2 spsk af olivenolien
  3. Læg baconskiverne i den anden ende af bagepapiret og bag det hele 20 minutter, til blomkål bliver gyldent og bacon næsten sprødt. Tag det ud af ovnen, køl det en smule af og skær bacon i mindre stykker
  4. Pisk imens æg, fløde, parmesan, salt og friskkværnet peber sammen i en skål
  5. Smør en pande (ca 22 cmØ), der kan tåle at komme i ovnen, med lidt olivenolie - også kanten. Hæld æggemassen i, læg blomkål og bacon ovenpå æggemassen og bag frittataen 20 minutter, til den har sat sig og er blevet gylden i kanten (du kan bruge et fad i stedet for en pande)
  6. Imens skærer du brødskiverne i tern, vender dem sammen med presset hvidløg og resten af olivenolien i en skål og placerer dem på bagepladen, du brugte til blomkål og bacon (brug evt et nyt stykke bagepapir)
  7. Læg tomaterne på bagepapiret sammen med brødternene, pensl dem med lidt olivenolie og drys dem med 1 tsk tørret oregano
  8. Sæt pladen på den nederste hylde i ovnen (under frittataen) og bag 10 minutter
  9. Tag pladen ud, lad brødternene køle lidt af og vend dem derefter med hakket persille
  10. Når frittataen er klar, drysses den med brødternene samt hakket purløg

Server frittataen med de bagte tomater og en grøn salat