Frokostpizza med tomater og svampe

En rest champignon på 125 g og 17 dadeltomater kan der komme en super nem og lækker frokostpizza ud af. Har man lyst, kan man komme lidt mozzarella eller anden ost på toppen 

Jeg brugte en form på ca 25 cm med løs bund, så er det nemmest at få pizzaen ud. Alternativt kan man lave pizzaen direkte på bagepapiret

Jeg snød og brugte en færdiglavet pizzadej - det er fortræffeligt til en hurtig pizza


Ingredienser

til 2 personer - 4 stykker i en form på ca 25 cm

  • 1 rulle pizzadej 
  • ca 125 g champignon
  • cocktali- eller dadeltomater, jeg havde en rest på 17 dadeltomater
  • tørret oregano
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • salt
  • hakket persille til pynt


Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 215 grader. Kan du stille din ovn til pizzavarme, så gør det - ellers bare almindelig varmluft
  2. Pres dejen ned i formen, godt op ad siderne og skær den overskydende dej af med en lille kniv
  3. Rens og skær champignon i skiver
  4. Skyl og skær tomater i skiver
  5. Bland olie og citronsaft i en skål. Put tomater og champignon deri og bland det sammen
  6. Fordel fyldet over pizzabunden og drys med oregano og salt - pensl evt lidt olie på dejkanten
  7. Bag pizzaen i 13-15 minutter - det afhænger af ovn og varmetype, så hold øje med den
  8. Når pizzaen er klar, så lad den hvile et par minutter på køkkenbordet, da der kan være lidt væde i bunden, lige når den kommer ud af ovnen
  9. Drys med persille inden servering