Græsk salat med grønkål

Græsk salat kombineret med dansk grønkål – ja, hvorfor ikke. Jeg er vild med græsk salat, og jeg er vild med grønkålssalat, så kombinationen skulle da prøves – og det blev en succes. Jeg har tilsat linser for at give salaten et sundhedsbust, som samtidig gør den mere mættende. Men salaten kan sagtens tilberedes uden linser. Vil du bruge salaten som frokostret, er det en god idé med linserne. De linser, du ikke bruger i salaten, kan sagtens fryses, hvis ikke lige du skal bruge dem i løbet af et par dage


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 1/3 ds belugalinser eller grønne linser *)
  • 2 spsk pinjekerner
  • 250 g rød spidskål eller rødkål
  • 100 g grønkål **)
  • 15 cherrytomater
  • ½ agurk
  • 1 lille rødløg
  • 15 sorte oliven, gerne kalamata
  • 50 g feta

Dressing

  • 1 spsk vineddike, kan erstattes af balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano

Topping

  • evt lidt friske mynteblade

*) du kan også koge tørrede linser – gør du det, skal du koge ½ dl efter anvisning på pakken

**)du kan købe hele grønkålsblade, eller du kan købe det, der er hakket og skyllet

Sådan gør du

  1. Hæld linserne op i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af (resten af linserne kan du fryse, hvis du ikke lige skal bruge dem i løbet af et par dage)
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande indtil de bliver gyldne
  3. Snit spidskålen fint
  4. Snit grønkålen af stilkene og hak den fint – husk at skylle det, hvis ikke du har købt det, der er skyllet
  5. Skyl tomaterne og skær dem i halve eller kvarte
  6. Skyl agurk og skær den i små tern
  7. Pil rødløg, halver det og skær det i tynde skiver eller små tern
  8. Anret grøntsagerne i en salatskål eller på et fad og smuldr fetaen over – du kan også i stedet lave små fetatern
  9. Kom oliven over salaten og drys med de ristede pinjekerner
  10. Rør/pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over inden servering og top evt med lidt friske mynteblade