Græsk salat med hjertesalat og citrondressing

En herlig græsk salat med hjertesalat samt de ingredienser, der normalt hører til en græsk salat. Salaten er super til grill, til moussaka, til kødboller, til fisk eller til de retter du normalt serverer salat til – fx sammen med tzatziki. Eller prøv fx salaten sammen med kyllinge grillspyd
Tip: salaten er meget velegnet som frokostret fx sammen med pitabrød og tzatziki
Du kan finde en opskrift til tzatziki her
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 2 stk hjertesalat
- 200 g cherrytomater, gerne forskellige farver
- 2 stk skoleagurk
- ½ rød peber
- 1 stk rødløg
- 1 dl sorte oliven, gerne kalamata
- 1½ dl smuldret feta
Dressing
- 1 spsk vineddike
- 1 spsk flydende honning
- friskpresset saft af 1 stk citron
- ½ tsk tørret oregano
Topping
- lidt friske mynteblade - kan udelades
Sådan gør du
- Skær hjertesalat i kvarte
- Skyl og halver tomaterne
- Skyl og skær skoleagurker i bånd med en kartoffelskræller eller et mandolinjern *)
- Skyl den røde peber og skær den i små firkanter
- Pil rødløg, halver det og skær det i tynde strimler
- Fordel alle grøntsagerne i en salatskål eller på et fad
- Rør/pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over inden serveringen
- Top salaten med friske mynteblade
*) Når du ikke kan lave flere bånd af agurken, kan du skære resten i små firkanter og bruge disse i salaten

