Der findes mange variationer over temaet 'græsk salat' - jeg har i hvert fald fået mange forskellige, både i Grækenland og andre steder. Nogle steder kommer man fx agurk i salaten, andre steder bruger man kun tomater og rødløg. I min yndlingsversion er der både oliven, feta, rød peber og basilikum. Salaten er virkelig lækker til fx sødkartoffel moussaka, traditionel moussaka, frikadeller, grill og meget mere. Eller du kan nyde salaten som frokost med et stykke godt brød til. Du får opskriften på min yndlingsversion her. Farvestrålende, smuk, sund og lækker
Ingredienser
Til 2 personer som tilbehør
- 2 store modne tomater, fx bøftomater
- 1 mellemstort rødløg
- 1 håndfuld små tern af rød peber
- 1 stor håndfuld oliven, jeg bruger de græske kalamata
- 1 lille håndfuld smuldret fetaost
- 3 spsk hakket frisk basilikum
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Skyl tomaterne, skær dem i skiver og anret dem rundt på et fad med plads til oliven i midten
- Pil og skær rødløget i små tern og drys disse over tomaterne
- Skyl peberfrugt og skær i små tern som anrettes rundt om tomaterne
- Læg oliven i midten og drys det hele med smuldret feta og hakket basilikum
- Dryp til sidst en god olivenolie over inden servering
Der er mange måder at servere salaten på - dette er blot min