Grillede pitabrød

Jeg holder meget af pitabrød fyldt med alt muligt godt, men også grillede som tilbehør til suppe og salat eller som ekstra tilbehør til middagsretten. Som mellemmåltid eller som del af en forret, er et grillet pitabrød delt i halve og fyldt med tzatziki raita eller baba ganoush en lækkerbidsken. Til suppe og salat deler jeg pitabrødet i kvarte.

En lækker idé er at fylde lidt smuldret feta eller frisk mozzarella i bunden af de kvarte brød, inden de grilles

Der findes mange slags pita, men jeg bruger altid de græske fra Netto. De fås i to udgaver, en lys og en mørk. 


Ingredienser

  • antal af pitabrød afhænger af, hvad det skal bruges til. Er det som tilbehør eller skal de fyldes som forret eller mellemmåltid
  • olie til pensling
  • salt

Sådan gør du

  1. Del pitabrødene i halve eller kvarte og læg dem på en bageplade med bagepapir
  2. Pensel dem med olivenolie på den ene side, vend dem og pensl dem på den anden side samt drys dem med salt 
  3. Brug ovnens grill efter forskrifterne, og grill brødene 6-8 minutter på den ene side, til de er gyldne - vend dem og grill dem 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne - det går hurtigere på den anden side