Grøn kartoffelsalat

Grøn kartoffelsalat er super lækker og nem at lave. Den kombinerer kogte kartofler med linser, grønne grøntsager og en lækker grøn pesto, som du kan lave selv (se links nedenfor) eller købe. De grønne linser i kartoffelsalaten gør den ekstra mættende og meget egnet som en vegetarret. Og ellers er den perfekt som tilbehør til grill, fisk, frikadeller og andre kødretter


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 1 kg små kartofler, fx aspargeskartofler

  • ½ ds grønne linser *)
  • 2 stk skoleagurk, alternativt ca ½ agurk
  • 1 stk grøn peber
  • 1 håndfuld grønne oliven uden sten **)
  • 8 cornichoner
  • 4-5 spsk grøn pesto ***)
  • 1 håndfuld spirer, jeg brugte hvidløgsspirer, men alle slags spirer kan bruges

*) du kan sagtens fryse den anden halvdel ned, hvis ikke lige du skal bruge dem

**) jeg bruger store grønne oliven, som jeg skærer i skiver. Små grønne oliven i hele eller halve er også fint at bruge

***) vil du selv lave din grønne pesto, finder du opskrifter her basilikumpesto, basilikum-spinatpesto, spinat-zucchinipesto

Sådan gør du

  1. Vask/skrab kartoflerne, kog dem så de lige netop er nok og hæld vandet fra. Lad kartoflerne køle af så længe som muligt og skær dem i halve, kvarte eller skiver afhængigt af kartoffeltypen
  2. Hæld linserne op i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af 
  3. Skyl agurk og grøn peber og skær dem i tern
  4. Store oliven skæres i skiver, små kan være hele eller halve
  5. Skær cornichoner i skiver
  6. Kom alle ingredienserne i en skål (undtagen spirer) og vend den grønne pesto i
  7. Vend til sidst lidt spirer i og kom lidt på toppen

Server kartoffelsalaten som tilbehør til grill, fiske- eller kødretter eller som vegetarret med lidt lækkert brød til