Grøn kartoffelsalat med masser af urter

Denne kartoffelsalat er virkelig nem at lave og herlig grøn med alle urterne. Der er ikke mange ingredienser og dressingen er en simpel olie-eddike-sennepsdressing. Du kan evt bruge en rest kartofler fra dagen før, hvis du har det. En sommeragtig kartoffelsalat, som også kan laves hele vinteren

Se også alle mine andre kartoffelsalater her


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 800 g nye kartofler - hvis ikke det er sæson for nye kartofler, kan andre sagtens bruges
  • 1 bundt persille
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • ½ broccoli
  • 2-3 forårsløg

Dressing

  • 6 spsk olivenolie
  • 4 spsk balsamicoeddike, helst hvid. Mørk kan bruges, men så bliver kartoflerne lidt mørke
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2-3 fed hvidløg, presset
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Skrab eller skræl kartoflerne, skær dem i små tern (ca 1,5 cm x 1,5 cm) og kog dem i letsaltet vand. De må endelig ikke koge for meget - de skal kun lige være kogt, så de stadig har 'bid'. Lad kartoflerne dryppe af i en si
  2. Lav små buketter af broccoli, kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 3 minutter, si vandet fra og lad dem køle af
  3. Rens og hak persille og basilikum
  4. Skyl forårsløg og skær dem i tynde skiver (både det hvide og det grønne af løgene)
  5. Bland forsigtigt kartofler, broccoli, forårsløg samt halvdelen af persillen og basilikummen i et fad eller en skål
  6. Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over kartoffelsalaten
  7. Vend forsigtigt salaten rundt og drys med resten af persillen og basilikummen