Grøn salat med syltet agurk og knas
En nem, sund og grøn salat, hvori der både er frisk og syltet agurk i form af agurkesalat. Agurkesalaten giver en dejlig syrlig friskhed som harmonerer fint med den lidt søde dressing. Salaten afsluttes med ristede pinjekerner som herligt knas på toppen. Er du mere til nødder eller fx mandler, kan disse erstatte pinjekernerne
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
Salat
- 1 lille fennikel
- 1 stor håndfuld ærter, friske eller optøede frosne
- ½ agurk
- 3 håndfulde frisk babyspinat
- 1 avocado
- agurkesalat lavet af ca ½ agurk *)
- 75 g feta
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk eddike fra de syltede agurker
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk flydende honning, alternativt sukker
Topping
- 2 spsk pinjekerner ristet på tør pande
Hurtig
agurkesalat
- ½ agurk, skåret i tynde skiver
- ½ dl æblecidereddike eller anden lys eddike
- 1 dl vand
- 3 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
*) du kan bruge en rest hjemmelavet agurkesalat, du kan bruge en købt agurkesalat, eller du kan lave en hurtig agurkesalat
Sådan gør du
- Hvis du vil lave Hurtig agurkesalat
- Skyl agurken, skær den i tynde skiver og kom dem i en skål
- Bland eddike, vand, sukker, salt og friskkværnet peber i en lille gryde, giv det et opkog og hæld det over agurkeskiverne
- Stil agurkesalaten på køl ca ½ time, mens du forbereder og anretter resten af salaten
Salaten
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de bliver gyldne/lysebrune
- Skyl fennikel, snit den fint og kom den i en salatskål
- Skyl agurken, skær den i tern og kom den i skålen
- Kom babyspinat og de optøede ærter i skålen og vend det hele sammen
- Skær avocadoen i lidt store tern og vend den i salaten
- Fisk agurkesalaten op ad eddikelagen og vend den i salaten
- Smuldr til sidst fetaen i salaten
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten og top med de ristede pinjekerner