Grønkålssalat med avocado og appelsin

I denne salat har jeg kombineret grønkålen med den sprøde icebergsalat. Appelsinen giver en dejlig sødme til salaten, og avocadoen giver en dejlig cremet oplevelse, hvortil sennepsdressingen er perfekt. Lidt knas på toppen, i form af saltede mandler, sammen med granatæblekerner, giver prikken over i'et
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 2 håndfulde hakket grønkål *)
- 1 håndfuld snittet icebergsalat eller anden salat
- 1 stk appelsin
- 1 stk avocado
- 1 lille rødløg
- ca 15 stk sorte oliven
- 2 spsk granatæblekerner **)
- ca 100 g feta, skåret i tern eller smuldret
- 1 dl saltede mandler
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk vineddike
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk flydende honning
- salt og friskkværnet peber
*) du kan bruge grønkål, der er skyllet og hakket, eller du kan bruge 'hel' grønkål og selv skylle og snitte det fra stænglerne
**) du kan købe kernerne, eller du kan købe et helt granatæble og selv kerne det
Sådan gør du
- Kom den hakkede grønkål i en salatskål
- Snit icebergsalaten
- Skræl appelsinen, halver den på tværs og skær den i tynde skiver
- Tag avocadoen ud af skallen (det gøres nemmest med en ske), skær den ene halvdel i både og den anden halvdel i tern
- Pil rødløg, halver det på midten og skær det i tynde skiver
- Anret alle ingredienserne til salaten i skålen sammen med grønkålen
- Bland ingredienserne til dressingen og dryp denne over salaten lige inden servering

