Grønkålssalat med kiwi, pære og knas

Uhm! Jeg er vild med grønkålssalat, og derfor har jeg en stok grønkål stående i en krukke udenfor (købt hos en økologisk landmand), så jeg har grønkål hele vinteren. Har du mulighed for at have en grønkålsplante stående i haven eller på terrassen, er det virkelig en god idé, da man kun bruger 1-2 blade til en salat, og dermed har grønkål til mange salater m.m. hele vinteren. I denne salat har jeg kombineret grønkålen med en hjertesalat samt frugt i form af kiwi og pære – lidt søde frugter, hvorfor jeg har brugt friskpresset grapefrugtsaft i dressingen. Er du ikke til grapefrugt, kan du sagtens bruge appelsin i stedet. Lidt knas på toppen, i form af saltede mandler, giver prikken over i'et


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 2 håndfulde hakket grønkål *)
  • 1 lille hjertesalat - andet salat kan sagtens bruges
  • 2 stk kiwi
  • 1 pære
  • 50 g saltede mandler

Dressing

  • 1/4 dl æblecidereddike eller anden salateddike
  • ½ dl olivenolie
  • 1 grapefrugt, ½ dl presset saft heraf - alternativt: presset appelsinsaft
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk flydende honning
  • lidt salt og friskkværnet peber

*) du kan bruge grønkål, der er skyllet og hakket, eller du kan bruge 'hel' grønkål og selv skylle og snitte det fra stænglerne

Sådan gør du

  1. Kom den hakkede grønkål i en salatskål
  2. Skyl hjertesalaten, riv den i store stykker og vend disse med grønkålen
  3. Skræl kiwien, skær den i tern og kom den i skålen
  4. Skræl pæren, skær den i tynde både og kom dem i skålen
  5. Hak mandlerne groft, kom dem i skålen og vend det hele forsigtigt sammen
  6. Bland ingredienserne til dressingen og dryp denne over lige inden servering