Grønkålssalat med klementiner

Grønkålssalat med klementiner er en virkelig lækker salat, sund og nem at lave. Jeg elsker kombinationen af salat og frugt. Så i denne salat har jeg kombineret grønkål og salat med klementiner og granatæblekerner, som giver en dejlig saftig sødme og sprødhed. Nødderne giver knas, og løgene er en lækker kontrast til de søde frugter. Server salaten til retter, som du normalt serverer salat til. Jeg serverer den ofte til fisk, ovnbagt laks, kylling eller and. Til madtærter og galetter er salaten også virkelig lækker. Prøv nogle af mine madtærter og galetter, som du kan finde her


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 2 store håndfulde grønkål, finthakket
  • 2 håndfulde feldsalat *)
  • 1 rødløg
  • 2-3 forårsløg – fintsnittet
  • ½ agurk
  • 2-3 klementiner/mandariner
  • 1 dl granatæblekerner **)
  • 1 håndfuld valnøddekerner

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk æblecidereddike eller anden salateddike
  • 2 tsk flydende honning
  • 1 tsk dijonsennep

*) kan du ikke finde feldsalat, kan du snitte anden salat lidt groft

**) du kan enten købe løse granatæblekerner, eller du kan købe et helt granatæble og selv pille kernerne ud. Gør det i vasken eller i en plasticpose, så du undgår røde strint andre steder

Sådan gør du

  1. Skyl grønkålen grundigt (hvis ikke du køber det, der er skyllet), dup det godt tørt, skær midterribben/-stilken af og hak grønkålen fint med en kniv
  2. Fordel grønkål og feldsalat på et salatfad
  3. Pil rødløg, halver det og skær det i tynde skiver, som fordeles over grønkålen
  4. Skyl agurk og skær den i tern. Fordel disse på salaten
  5. Skyl forårsløg og snit dem fint. Drys disse over salaten
  6. Pil klementinerne, skær bådene i 2-3 stykker og fordel disse over salaten
  7. Pynt salaten med valnødder og granatæblekerner
  8. Bland ingredienserne til dressingen og dryp den over lige inden servering