En
lækker pastaret, hvor jeg har brugt grønne fettuccine (dem med
spinat) i en skøn dressing a la thai med limesaft, soya og chili.
Thai-temaet har jeg ligeledes brugt i den 'pasta', jeg smurte på
laksen – løg, ingefær, citrongræs, chilli. Jeg serverede desuden
små nye gulerødder marineret i hyldeblomstdressing (som du finder her) til laksen, men
det er ikke et must - retten fungerer perfekt uden
Ingredienser
Til 2 personer
Olie- løg dressing
- 2 spsk olivenolie eller anden olie
- 1 spsk hakket ingefær
- 1 rødløg, mellemstort
- 1 stilk citrongræs, den hvide del
Laks
- 2 spsk olivenolie eller anden olie
- 1½ spsk flydende honning
- 2 store spsk chilipasta i soyabønne olie
- et stykke laks uden ben på ca 400 g
Pasta
- ca 200 g fettuccine, de grønne med spinat
- 80 ml friskpresset limesaft
- 2½ tsk sukker, gerne palmesukker eller rørsukker
- 2 tsk soyasauce
- ½ tsk chiliflager
Toppings
- 1 spsk ristede pinjekerner
- lidt mynteblade og eller basilikumblade
- ½ tsk chiliflager
Sådan gør du
Olie-løgdressing
- Skræl og hak ingefær fint og hak den hvide del af citrongræs fint
- Pil løg, del det på midten og skær det i tynde strimler
- Varm olivenolien op ved svag varme i en lille gryde, tilsæt ingefær, løg og citrongræs og steg det 6-8 minutter til løget bliver blødt men ikke brunt. Lad det køle af
Laksen
- Varm ovnen op til 200 grader (varmluft)
- Rør olie, chilipasta og honning sammen i en skål
- Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, læg laksen heri og smør chili-honning blandingen over
- Bag laksen i ovnen 15-18 minutter, afhængig af tykkelsen
- Tag laksen ud, dæk den med stanniol og lad den hvile
Pasta
- Tilbered pastaen efter anvisning på pakken, hæld den op i en si, skyl let med varmt vand og kom pastaen i en skål
- Pisk limesaft, sukker, soya og chiliflager sammen med olie-løg dressingen
- Vend 3/4 af den sammenpiskede dressing i nudlerne
Anretning
- Anret nudlerne på 2 tallerkener sammen med skiver af laks. Hæld resten af dressingen over og top med de ristede pinjekerner, mynteblade/basilikumblade og lidt chiliflager/frisk hakket chili
- Server anretningen lun eller kølig med resten af dressingen i en lille skål