Stegte grøntsager i østerssauce

Stegte grøntsager i østerssauce (ผัดผักน้ำมันหอย - phạd phạk naamạn hoy) er en typisk måde at tilberede forskellige blandede grøntsager på i Thailand, og er et godt supplement til retter, der ikke indeholder mange grøntsager. Man kan bruge lige præcis de grøntsager, man har lyst til eller dem, der er i køleskabet, så man får ryddet op i sine grøntsagsrester. 

Man kan spise retten alene med ris til eller bruge den som en del af en thaimenu.  


Ingredienser

til 2 personer - lav dobbelt portion, hvis du bruger retten som en del af en thaimenu

  • 2 tsk hakket hvidløg
  • 2 spsk hakket ingefær
  • 2 forårsløg
  • 1 gulerod
  • 50 g sukkerærter
  • 100 g broccoli
  • ca 80 g spidskål/hvidkål
  • ½ spsk risvin (se billede nedenfor) - kan udelades
  • olie til stegning

Til saucen

  • 4 spsk østerssauce
  • 3 spsk soyasauce
  • 1 spsk sesamolie (olivenolie kan bruges)


Sådan gør du

Bland østerssauce, soyasauce og sesamolie i en skål

Pil og hak hvidløg, skræl og hak ingefær

Skær forårsløg i skrå stykker på ca 3 cm

Skræl guleroden og skær den i tynde skrå skiver

Lav små buketter af broccoli og snit spidskål/hvidkål

Skyl sukkerærter

Varm en sauterpande, pande eller wok med lidt olie op til middelvarme og sauter forårsløg, hvidløg og ingefær heri - gem lidt af forårsløget

Skru lidt op for varmen og tilsæt gulerødder og broccoli og steg til det er mørt - rør hele tiden, så grøntsagerne ikke sætter sig fast

Når gulerod og broccoli er møre, tilsættes spidskål, sukkerærter, saucen samt evt risvin, og det hele blandes godt sammen

Tilsæt peberfrugt og resten af forårsløget og rør sammen