Gulerødder og hokkaido i spicy gul karry

Det dufter så lækkert i køkkenet, når man laver thairetter med ingefær, citrongræs, limeblade og chili. Alle disse ingredienser er i denne gule karry med  gulrødder og græskar i en lækker kokossauce. Retten er spicy med både karrypasta og chili, men det er individuelt, hvor spicy man synes, spicy er. Så er du i tvivl, så start med en mindre mængde karrypasta. Kernerne kan pilles ud af hokkaidoen og ristes i ovnen, eller man kan bruge købte græskarkerner. Laver man kernerne selv, er man sikker på at de er ristet i en vegetarisk olie


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 4 store gulerødder
  • 500 g hokkaido græskar
  • 3 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1 mellemstort løg
  • 1 stængel citrongræs
  • 4 limeblade
  • 1 friske røde chili, eller chili der passer dine smagsløg. Retten er spicy
  • 2 spsk gul karrypasta
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1½ dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk olie til stegning, gerne kokosolie

Til servering

  • kogte ris
  • 1 spsk ristede græskarkerner pr portion

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg
  2. Hak chili og det hvide af citrongræsstænglen
  3. Skræl ingefær og skær det i tynde skiver. Er det et tykt stykke ingefær, så halver det inden det skæres i skiver
  4. Skræl gulerødder og skær i grove tern
  5. Skræl hokkaido og skær i store tern
  6. Opvarm olien i en wok eller pande og lynsteg løg og halvdelen af hvidløget
  7. Tilsæt karrypasta og steg 1 minut. Lad det hvile
  8. Hæld bouillon i en gryde, som bringes i kog. Tilsæt ingefær, resten af hvidløget, citrongræs, limeblade og chili og lad det koge 5 minutter
  9. Tilsæt gulerodstern og hokkaidotern og lad dem koge til de er  møre
  10. Kom nu indholdet fra wok'en/panden ned i gryden (skrab det hele med) og tilsæt kokosmælk og basilikum. Varm det hele igennem

Server i skåle drysset med ristede græskarkerner og med en skål ris til