Det dufter så lækkert i køkkenet, når man laver thairetter med ingefær, citrongræs, limeblade og chili. Alle disse ingredienser er i denne gule karry med gulrødder og græskar i en lækker kokossauce. Retten er spicy med både karrypasta og chili, men det er individuelt, hvor spicy man synes, spicy er. Så er du i tvivl, så start med en mindre mængde karrypasta. Kernerne kan pilles ud af hokkaidoen og ristes i ovnen, eller man kan bruge købte græskarkerner. Laver man kernerne selv, er man sikker på at de er ristet i en vegetarisk olie
Ingredienser
Til 4 personer
- 4 store gulerødder
- 500 g hokkaido græskar
- 3 cm frisk ingefær
- 3 fed hvidløg
- 1 mellemstort løg
- 1 stængel citrongræs
- 4 limeblade
- 1 friske røde chili, eller chili der passer dine smagsløg. Retten er spicy
- 2 spsk gul karrypasta
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 dåse kokosmælk
- 1½ dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk olie til stegning, gerne kokosolie
Til servering
- kogte ris
- 1 spsk ristede græskarkerner pr portion
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg
- Hak chili og det hvide af citrongræsstænglen
- Skræl ingefær og skær det i tynde skiver. Er det et tykt stykke ingefær, så halver det inden det skæres i skiver
- Skræl gulerødder og skær i grove tern
- Skræl hokkaido og skær i store tern
- Opvarm olien i en wok eller pande og lynsteg løg og halvdelen af hvidløget
- Tilsæt karrypasta og steg 1 minut. Lad det hvile
- Hæld bouillon i en gryde, som bringes i kog. Tilsæt ingefær, resten af hvidløget, citrongræs, limeblade og chili og lad det koge 5 minutter
- Tilsæt gulerodstern og hokkaidotern og lad dem koge til de er møre
- Kom nu indholdet fra wok'en/panden ned i gryden (skrab det hele med) og tilsæt kokosmælk og basilikum. Varm det hele igennem
Server i skåle drysset med ristede græskarkerner og med en skål ris til