Hindbærdessert med mascarponecreme
En super nem, frisk, farvestrålende og fantastisk hindbærdessert. Desserten er virkelig sommeragtig med sin lette luftighed, men den kan sagtens laves hele året, da den laves af frosne bær. Den består af hindbærkompot, makroner og mascarponecreme – den samme italienske friskost, der bruges til at lave den klassiske tiramisu. Og har du lyst, kan du udskifte makronerne med ladyfingers, som også bruges i tiramisu. Er du mere til fx jordbær, blåbær eller andre bær er desserten også super god med disse
Prøv også min Blåbærdessert med ladyfingers og mascarponecreme
Ingredienser
Til 4 personer i glas (vandglasstørrelse)
Hindbærkompot
- 500 g frosne hindbær
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
Mascarponecreme
- 100 g mascarpone, italiensk friskost – den samme som man bruger til tiramisu
- 3 dl piskefløde
- 25 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
Desuden
- 6-8 makroner pr glas
Pynt
- Friske hindbær. Har du ikke lige det, kan du bruge lidt revet chokolade eller hakkede nødder. Eller fx spiselige blomster
Sådan gør du
Hindbærkompot
- Kom hindbær, sukker og vanilje i en gryde og lad bærrene tø op
- Lad de optøede bær koge op og simre i 20 minutter ved middel varme. Smag evt til med ekstra sukker, hvis du synes. Lad hindbærkompotten køle af
Mascarponecreme
- Rør mascarpone og piskefløde godt sammen, så det ikke klumper. Rør derefter sukker og vanilje i
- Pisk cremen let og luftig – pas på den ikke bliver grynet eller skiller (det går lidt hurtigere, end når man pisker flødeskum)
- Vend 4 spsk af hindbærkompotten i cremen
- Anret desserten i 4 glas. Start med et lag hindbærkompot, knus derefter 3-4 makroner over og så et lag af mascarponecremen. Gentag de tre lag og pynt til sidst med friske hindbær eller hvad du synes.