Hindbærmousse på kiksebund
En nem og virkelig lækker, frisk, fristende og smuk dessert. Knuste digestive kiks med en dejlig luftig hindbærmousse er en super afslutning på en lækker middag. Desserten serveres lige fra køleskabet og kan sagtens laves dagen før, den skal bruges
Ingredienser
Til 8 glas
Hindbærmousse
- 450 g frosne hindbær
- 4 ark husblas
- 1 økologisk/ubehandlet citron, saft og revet skal heraf
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta - har du ikke det, kan vaniljesukker bruges
- 5 dl piskefløde
Kiksebund
- 200 g digestive kiks
- 1 spsk sukker
- 35 g smør, smeltet
- evt 1 spsk Amaretto eller sherry/portvin
Sådan gør du
Kiksebund
- Kom digestive kiks i en frysepose og knus dem ved at rulle dem med en kagerulle eller en flaske
- Bland de knuste kiks med sukker og det smeltede smør, fordel de knuste kiks i 8 glas og tryk dem let sammen. Stil glassene på køl
Hindbærmousse
- Kog hindbær, citronsaft og -skal, vanilje og sukker op i en gryde og lad det simre i 2-3 minutter
- Mos hindbærrene igennem en si, så kernerne bliver siet fra
- Hæld saft og hindbærmosen (ikke kernerne fra sien) i en gryde og giv det et hurtigt opkog
- Pres vandet fra husblassen, rør den i hindbærmosen og køl af til stuetemperatur
- Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i hindbærmosen
- Kom hindbærmosen i glassene ovenpå kiksebunden og stil glassene i på køl i 3-4 timer, gerne natten over
- Inden servering pyntes med friske hindbær og evt lidt chokoladedrys og/eller mynte
Tip
Hindbær og marcipan passer fantastisk sammen, så har du lyst, kan du rive lidt marcipan og røre det sammen med de knuste digestive kiks
Digestive kiks kan erstattes af havrekiks