Hjemmelavet is med lime og pebermynte chokolade

Det er virkelig nemt at lave en super lækker og cremet is, uden ismaskine, ved at bruge kondenseret mælk sammen med piskefløde. Isen bliver super lækker, blød og cremet, og efter frysning skal den blot stå ca 10 minutter, inden den kan skæres/laves til kugler. Jeg har, til denne is, brugt friskpresset limesaft, hvilket giver en dejlig syrlig smag sammen med den søde kondenserede mælk. Pebermynte chokoladen, sammen med lime er, efter min mening, 'et match made in heaven' – super frisk og fristende. Jeg river lidt ekstra limeskal over, når jeg serverer isen, men det er ikke nødvendigt. Isen kan også serveres med lidt revet chokolade eller med bær

Tip: Inden du presser saften af limefrugterne, kan du rive skallen af og gemme den i en lufttæt beholder, til du skal servere isen. Det er lækkert med et drys limeskal over

Prøv også min  Hjemmelavede is med saltkaramel og kondenseret mælk, som du finder her og min Hjemmelavede limeis med Dulce de leche, som du finder her. Du kan også prøve min Limedessert med ingefærkiks og Dulce de leche, som du finder her


Ingredienser

Ca 1½ liter

  • 1 ds kondenseret mælk
  • 6 spsk friskpresset limesaft, svarer til saften af 2-3 stk limefrugt
  • 3 dl piskefløde
  • ca 100 g chokolade med mynteknas eller myntefyld

Sådan gør du

  1. Hak chokoladen i små stykker og flager – brug også det smuldr, der kommer, når du hakker
  2. Pres saften af limefrugterne og rør den sammen med den kondenserede mælk
  3. Pisk fløden i lidt ad gangen, og pisk godt igennem, så du får en lækker, tyk creme (men pas på ikke at overpiske, da det er piskefløde, der kan blive grynet ved for meget piskning)
  4. Bland chokoladen i cremen, kom cremen i en form og stil den i fryseren minimum 4-5 timer