Hjemmelavet lime is med Dulce de leche

Det er virkelig nemt at lave en super lækker og cremet is, uden ismaskine, ved at bruge Dolce de leche (eller kondenseret mælk) sammen med piskefløde. Jeg har, til denne is, brugt lime, både saft og skal, hvilket giver en dejlig syrlig smag sammen med den søde Dulce de leche. Jeg river lidt ekstra limeskal over, når jeg serverer isen, men det er ikke nødvendigt. Isen kan også serveres med lidt revet chokolade eller med bær

Prøv også min  Hjemmelavede is med saltkaramel og kondenseret mælk, som du finder her og min Limedessert med ingefærkiks og Dulce de leche, som du finder her


Ingredienser

Ca 1½ liter

  • 1 ds Dulce de leche *)
  • 6 spsk friskpresset limesaft, svarer til saften af 2-3 stk limefrugt – ubehandlede/økoligiske samt revet skal af limefrugterne
  • 3 dl piskefløde

*) Dulce de leche er kondenceret mælk, der er karameliseret. Dulce de leche er spansk (det stammer fra Sydamerika) og betyder 'slik af mælk'. Du kan lave desserten med almindelig kondenceret mælk, hvis ikke du lige kan finde Dulce de leche. Den bliver så uden karamelsmagen, men også super lækker

Sådan gør du

  1. Riv skallen af limefrugterne
  2. Pres saften af limefrugterne og rør den sammen med Dulce de leche
  3. Pisk fløden i lidt ad gangen, og pisk godt igennem, så du får en lækker, tyk creme (men pas på ikke at overpiske, da det er piskefløde, der kan blive grynet ved for meget piskning)
  4. Bland limeskallen i cremen, kom cremen i en form og stil den i fryseren minimum 4-5 timer. Du kan også drysse limeskallen over, når du har hældt cremen i formen