Hokkaidosalat med avocado og tomater
Hokkaidosalat med avocado og tomater, toppet med høvlet Prima Donna ost, er en super nem og lækker efterårssalat. Hokkaidoen er bagt med honning og salt, med skallen på så vitaminerne bevares og stykkerne får mere 'bid'. Salaten er mættende, og med sine skønne farver, er den en fryd for øjet. Og dressingen er ganske simpel med olivenolie, friskpresset citronsaft samt salt og peber. Du kan gemme kernerne og riste dem – enten i ovnen, find en opskrift her, eller på panden i lidt olivenolie
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- ½ hokkaido , brug gerne en økologisk, så behøver du ikke skrælle den, og stykkerne bliver lækrere med skræl
- 2 spsk flydende honning
- 2 spsk olivenolie
- salt, gerne flagesalt
- 2 stk avocado
- 18 cherrytomater
- 2 håndfulde salat, fx crisp salat, ruccola, feldsalat, hjertesalat revet i mindre stykker, eller hvad du har lyst til
- 1 håndfuld høvlet Prima Donna ost eller parmesan, anden fast ost kan bruges
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen å 180 grader (varmluft)
- Beklæd en bageplade med bagepapir
- Skyl hokkaidoen, fjern kernerne og skær den i tynde skiver, som du deler i mindre stykker
- Bland honning og olie i en skål, vend hokkaidostykkerne heri og fordel dem på bagepladen. Drys med flagesalt
- Bag hokkaidostykkerne ca 15 minutter, til de er møre men ikke for bløde. De skal have 'bid'
- Imens skræller du avocadoer og skærer dem i tern
- Skyl cherrytomater og halver dem
- Høvl en håndfuld Prima Donna/parmesan. Du kan også vælge at skære osten i tynde flager
- Læg salaten på et fad og anret avocado, tomater, hokkaido og ost på salaten
- Bland ingredienserne til dressingen og dryp den over salaten