Hokkaidosalat med sprøde kalvestrimler

Hokkaidogræskar er bare gode, og de er super anvendelige til salater, supper, mos, som snacks og i fx gryderetter. Det eneste minus er, at når det er sæson for hokkaidoer, er det ved at blive efterår. Denne hokkaidosalat med sprøde kalvestrimler er super nem at lav, den smager fantastisk, er mættende og farvestrålende og er samtidig sund med spinat, spidskål og grønt. Jeg serverer den med lidt lækkert brød til, men den kan sagtens stå alene. Erstatter men kalvekødet med fx edamamebønner, sorte bønner eller kidneybønner har man en lækker vegetarret


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 1 stk hokkaido græskar, jeg bruger de økologiske, da jeg lader skrællen blive på
  • 500-600 g kalvesnitzel
  • 1 solo hvidløg eller 4 fed almindelig hvidløg
  • 1 frisk chili efter ønske mht mængde og styrke
  • ca 4 cm fintsnittet rødt spidskål
  • ca 60 g spinatblade
  • 3 spsk kerner fra hokkaidoen, suppleret med letsaltede græskarkerner, hvis der ikke er nok
  • 12 jalapenos eller minisnackpeber *
  • 50 g feta
  • evt små miniauberginer **
  • tørret rosmarin
  • kværnet salt
  • olivenolie til pensling og stegning

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvisvinseddike eller æbleeddike
  • 2 tsk dijonsennep, anden sennep kan sagtens bruges
  • 2 tsk myntesirup, anden sirup eller fx akaciehonning kan sagtens bruges
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • lidt groft hakket persille
  • lidt ekstra græskarkerner
  • 3 spsk strimlede, soltørrede tomater i olie

* Jeg har masser af jalapenos i drivhuset, så dem bruger jeg. Jeg lader dem vokse store, for så er de ikke længere stærke men har en herlig chilismag alligevel. Har man ikke den mulighed og skal købe jalapenos, så gå efter de største. Eller man kan erstatte dem med små snackpeber

** Jeg bagte, for sjov, en miniaubergine sammen med de andre grøntsager. Det blev super godt. Så næste gang vil jeg bage flere med og komme på salaten. Det er absolut ikke nødvendigt, jeg gjorde det kun, fordi jeg har masser af dem i drivhuset

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Vask hokkaidoen grundigt, flæk den midt igennem, skrab kernerne ud og skær den i både. Pil de hele kerner ud af det 'kød', de sidder i. Lad skallen blive på
  3. Læg hokkaidobåde og kerner på en bageplade med bagepapir
  4. Skyld jalapenos/minisnackpeber og læg dem på bagepladen
  5. Hvis du har miniauberginer skylles de og lægges på bagepladen
  6. Drys grøntsagerne med salt og drys også hokkaidobådene med tørret rosmarin
  7. Sæt grøntsagerne i ovnen og bag dem ca 35 minutter til hokkaidoen er blevet blød og jalapenos har taget farve og virker grillede i overfladen
  8. Mens grøntsagerne bager, piller og snitter du hvidløg og hakker chili fint
  9. Skær kalvesnitzlerne i meget tynde skiver
  10. Varm olivenolie op i en pande og sauter hvidløg og chili 1 minut
  11. Skru op for varmen og lynsteg kalvekødet et pat minutter. Skru lidt ned for varmen og lad kødet stege til det bliver sprødt og brunt. Jeg lod kødet stege ca 10 minutter - så bliver det lækkert knasende
  12. Bland ingredienserne til dressingen
  13. Snit det røde spidskål og læg det i bunden af en stor skål
  14. Kom spinaten i skålen og vend det sammen med spidskål
  15. Når grøntsagerne er klar, lægges de over salaten og dressingen hældes over
  16. Drys med hokkaidokerner og græskarkerner
  17. Fordel de sprøde kalvestrimler og de soltørrede tomater over salaten og drys med grofthakket persille

Server evt lækkert brød til