Hokkaidosuppe med kylling, æbler og broccoli
Når det bliver efterår, blæsende og køligt, varmer supper fantastisk. Også denne hokkaidosuppe, som jeg serverer med marineret kylling, broccoli og røde, danske æbler. En herlig kombination til et efterårsmåltid. Du kan sagtens erstatte broccoli med andre grøntsager, hvis du har en rest grøntsager i køleskabet - fx blomkål, kartofler, rodfrugter
Ingredienser
Til 3-4 personer som middagsret
- 1 hokkaido
- 2 løg
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 2 stængler citrongræs
- 2 spsk fint hakket ingefær
- 1 rød chili, vælg mængde og styrke efter dine egne smagsløg - suppen er medium spicy
- 1 tsk stødt spidskommen
- 8 dl grøntsagsbouillon
Til servering
- 400 g kyllingebryst
- 1 rød chili
- revet skal og saft af 1 limefrugt
- salt og friskkværnet peber
- lidt olivenolie til stegning af kyllingestrimlerne
- 250 g broccoli
- 2 røde æbler
- ristede græskarkerner
- lidt frisk koriander
Sådan gør du
Start med at tilberede kyllingen
- Skyl limefrugt, riv skallen og pres derefter saften
- Hak den røde chili fint og bland den med limesaft og skal i en skål
- Skær kyllingebryst i små strimler, vend disse i skålen med lime/chili og lad det hvile
Suppen
- Skyl og skrub hokkaidoen godt, skær den midt over, skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen i grove tern. Lad skallen blive på. Gem kernerne
- Pil og hak løg og hvidløg
- Hak chili og det hvide af citrongræsstænglerne fint
- Skræl ingefær og hak den fint
- Skyl eller skræl gulerødder og skær dem i tern
- Varm olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg, ingefær, citrongræs og chili 1-2 minutter ved middel varme. Rør stødt spidskommen i
- Tilsæt hokkaido, gulerødder og grøntsagsbouillon og lad suppen småkoge under låg i ca 15 minutter
- Lad suppen køle en smule og blend den derefter i en almindelig blender eller med en stavblender til den er helt glat og cremet. Hæld suppen tilbage i gryden, som i mellemtiden er blevet skyllet og smag til med salt og friskkværnet peber og varm suppen igennem
Mens suppen koger og køler lidt:
- Pil hokkaidokernerne fri for græskarkødet og rist dem i olivenolie på en pande 3-4 minutter ved middelvarme. Rør rundt i dem under vejs. Læg kernerne på en tallerken og drys dem med salt
- Varm lidt mere olivenolie op i panden og steg kyllingestrimlerne til de er gennemstegte
- Lav små buketter af broccolien. Læg dem i en skål eller et fad og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 3 minutter og si derefter vandet fra
- Skyl æblerne, halver dem, fjern kernehus og skær æblerne i små firkanter
- Inden servering toppes suppen med de stegte kyllingestykker, broccolibuketterne, æbletern, de ristede græskarkerner og lidt frisk koriander
Server suppen med et stykke lækkert brød til