Jeg er ret vild med hummus, som oprindeligt stammer fra mellemøsten, hvor det blandt andet spises som en del af en række små forretter (mezze) med brød til, som snack til fx grøntsager eller smurt i lækre brød. Nogle gange, når jeg laver hummus, kommer jeg små stykker soltørrede tomater i og/eller små stykker oliven. Hummus'en kan også laves spicy ved at tilsætte lidt chili, cayennepeber eller paprika afhængig af, hvor spicy man ønsker sin hummus
Ingredienser
Til en mellemstor skål
- 1 dåse kikærter (400 g = 240 g drænet vægt - kikærter fra dåse skal ikke koges) eller 100 g tørrede kikærter
- 3 spsk olivenolie
- ½ dl vand
- 1½ spsk tahin
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt spidskommen
Du kan evt tilsætte:
sorte oliven uden sten, der er skåret i tynde strimler
soltørrede tomater i olie, der er skåret i små tern
½ tsk cayennepeber, chilipulver eller paprika afhængig af, om man vil have sin hummus lidt spicy
Sådan gør du
- Dræn og skyl kikærterne og kom dem i en blender sammen med tahin, olivenolie, citronsaft, vand, hvidløg som er hakket i mindre stykker samt salt og blend til konsistensen er cremet og lækker. Tilsæt evt mere olivenolie under vejs til du har den konsistens, du ønsker
- Smag til med salt og evt mere citronsaft
Hvis du bruger tørrede kikærter:
- Sæt kikærterne i blød i en skål i koldt vand i minimum 10 timer
- Hæld vandet fra, skyld kikærterne grundigt og kog dem 1-1½ time
- Lad kikærterne køle af og kom dem i en blender sammen med tahin, olivenolie, citronsaft, hvidløg som er hakket i mindre stykker samt salt og blend til konsistensen er cremet og lækker. Tilsæt evt mere olivenolie under vejs til du har den konsistens, du ønsker