Hvid chokoladecreme med appelsinmarinerede blåbær
Super lækker, frisk og intens dessert af hvid chokoladecreme og appelsinmarinerede blåbær. Desserten har sødme fra chokoladen og blåbærrene og syrlighed fra appelsinmarinaden. Et 'match in heaven' til at afslutte en lækker middag
Prøv også min Hvid chokoladecreme med rosenbladgelé, der er lavet så sammen chokoladecreme som denne blåbær dessert, blot med en anden topping
Ingredienser
Til 4 personer i glas
Hvid chokoladecreme
- 150 g hvid chokolade
- 1 æg
- ½ dl flormelis
- 3 dl græsk yoghurt
Appelsinmarinerede blåbær
- 40 g sukker
- revet skal af 1 økologisk/ubehandlet appelsin
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 125 g blåbær
Sådan gør du
Hvid chokoladecreme
- Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle næsten af
- Pisk æg og flormelis i chokoladen og vend derefter den græske yoghurt i
- Hæld chokoladecremen i små portionsglas og stil dem på køl i et par timer
Appelsinmarinerede blåbær
- Riv skallen af appelsinen
- Pres appelsinen, hæld 1 dl af saften i en lille gryde sammen med sukker, kog det op og lad det koge, til sukkeret er opløst. Tilsæt derefter appelsinskal
- Skyl blåbærrene, kom dem i en skål og hæld appelsinmarinaden over
- Lad bærrene marinere et par timer på køl
Inden servering anrettes de marinerede blåbær over chokoladecremen