Hybengazpacho

Den spanske gazpacho er en herlig kold suppe, der består af tomater, agurk og peberfrugt, der er blendet til en lækker cremet suppe. Til denne version har jeg ladet hyben være hovedingrediensen - jeg ved, hvor der vokser hybenbuske, for jeg har jo plukket hybenrosenblade til marmelade. Heldigvis kan man finde hyben mange steder, og det giver motion at gå ud i naturen. Suppen er fantastisk til en varm dag, og den er sprængfyldt med vitaminer. Og den kan nydes som forret eller som måltid i sig selv med lækkert brød til

Prøv også min ananasgazpacho og min vandmelongazpacho


Ingredienser

til 4 personer 

  • 250 g rensede hyben
  • 250 g tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 chili, ikke for stærk
  • 1 dl god olivenolie
  • 3-4 dl vand, afhængig af, hvor meget saft, tomaterne afgiver, og hvor tyk, du vil have suppen. Start med 3 dl
  • friskpresset saft af 1 appelsin
  • salt og friskkværnet peberpeber

Til servering

  • lidt rød peber og hyben skåret i små tern

Sådan gør du

  1. Skær blomst og stilk af hybenfrugterne, skær frugten midt over og fjern kernerne (det er nemmest med en teske)
  2. Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker
  3. Skyl peberfrugt og chili, fjern kerner og skær frugterne i mindre stykker
  4. Pil rødløg og hvidløg og skær dem i mindre stykker
  5. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet suppe. Tilsæt evt lidt ekstra vand og appelsinsaft, hvis du synes, suppen er for tyk
  6. Stil suppen i køleskabet, så den bliver lækker kold inden servering
  7. Server suppen i skåle eller suppetallerkener drysset med små tern af hyben og peber