Indisk beef korma med blomkål og spinat

    En super lækker indisk beef korma er faktisk ikke svær at lave, og den indeholder masser af smag. Garam masala, spidskommen, kardemomme, ingefær og gurkemeje er krydderierne, der danner smagen sammen med kokosmælk og oksekød. Jeg har i denne beef korma tilsat blomkål og spinat, som er grøntsager, der passer fantastisk til krydderierne og kokosmælken, men de kan sagtens erstattes af andre grøntsager (fx sødkartofler, broccoli, gulerødder, kartofler, hokkaido græskar, butternutsquash). Hvis ikke du har krydderierne både som stødte krydderier og som frø, kan du sagtens 'nøjes' med en af delene. Har du fx kun frøene, giver du dem en tur i morteren (eller andet du kan mase dem i), inden du rister dem sammen med kødet.

    Jeg lavede krydderris til retten, men du kan servere lige den type ris, du har lyst til


Ingredienser

Til 4 personer

  • 400 g oksesteak eller andet tilsvarende oksekød
  • 1 løg
  • 2 tsk garam masala
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • ½ blomkål
  • 100 g babyspinat
  • 1 ds kokosmælk
  • 1½ dl grøntsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

Krydrede ris *)

  • 4 dl basmati- eller jasminris
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk korianderfrø
  • ½ tsk kardemommefrø
  • ½ tsk spidskommenfrø
  • 4 tørrede kaffir-lime blade

Topping

  • 25 g mandelflager
  • evt frisk koriander
  • evt fint snittet gul peber


*) har du ikke spidskommen-, koriander- og kardemommefrø, kan du bruge de stødte versioner i stedet (dem, du også bruger til kødet)

Sådan gør du

  1. Rist mandlerne på en tør pande, tag dem op på en tallerken eller i en skål og stil dem til side

Krydrede ris

  1. Rist korianderfrø, spidskommenfrø, kardemommefrø og limeblade i en tør gryde ½ minut. Tilsæt risene og rør dem godt sammen med krydderierne. Tilsæt grøntsagsbouillon, læg låg på gryden og lad risene simre 12 minutter. Tag gryden af varmen og lad risene stå og trække med låg på

Beef korma

  1. Del blomkål i buketter. Skær evt buketterne i mindre stykker, hvis de er for store
  2. Pil løget og hak det fint med en kniv
  3. Skær kødet i strimler
  4. Varm olien op i en gryde og brun kødet ved høj varme
  5. Skru ned til middelvarme og kom løget i gryden (tilsæt evt lidt olie hvis nødvendigt) sammen med garam masala, spidskommen, ingefær og kardemomme. Rist det 1 minut og tilsæt gurkemeje og rist yderligere 1 minut
  6. Krydr med salt og peber og tilsæt kokosmælk og bouillon. Lad det hele simre i 10 minutter
  7. Tilsæt blomkålsbuketterne og lad dem simre med i 5 minutter
  8. Tilsæt spinaten og rør i det til spinaten falder sammen
  9. Server din beef korma drysset med de ristede mandler, evt lidt frisk koriander samt krydderrisene