Indisk cashewkarry - med eller uden kylling
Jeg er bare så vild med karry retter - både indiske og asiatiske, og jeg lader mig ofte inspirere af disse to køkkener. Her har jeg lavet en indisk cashewkarry med kylling og ris. Retten er nem og hurtig at lave, og den smager fantastisk med de lækre krydderier i kokossaucen. Du kan sagtens regulere, hvor spicy, du ønsker retten. Retten er ligeledes fremragende som vegetarret - du undlader kylling og springer punkt 6 og 7 i tilberedelsen over og erstatter med at sautere løg og hvidløg og du kan evt tilsætte en dåse linere eller bønner, og varme igennem efter punkt 12. Jeg har serveret den indiske cashewkarry med basmatiris, men du kan vælge præcis, hvilken type ris, du har lyst til eller fx erstatte ris med linser, bulgur eller couscous. Naanbrød serveret til retten er rigtig godt. Har du tid, kan du bage selv (se opskrift her) og ellers købe færdiglavede naanbrød
Ingredienser
- 225 g kyllingebryst
- 50 g cashewnødder
- 1 mellemstort løg
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 1 tsk karry
- 2 tsk garam masala
- ½-1 tsk knuste chiliflager
- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 1 ds kokosmælk, 400 ml
- 2 tsk tomatkoncentrat
- olie til stegning, fx kokosolie eller olivenolie
Til servering
- 2 dl ris efter eget valg
- 2 stk forårsløg
- evt lidt frisk koriander
- evt naanbrød, hjemmelavede eller købte færdiglavede (Netto's er gode)
Sådan gør du
- Varm en pande op uden fedtstof og rist cashewnødderne herpå til de har taget farve. Ryst panden eller 'rør' rundt i nødderne undervejs. Tag cashewnødderne af panden og stil dem til side på en tallerken eller i en lille skål
- Kog risene efter anvisning på pakken
- Skyl og skær peberfrugt i mundrette tern
- Vask/skræl gulerødder og skær dem i skrå skiver
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Skær kyllingebryst i tynde, mundrette skiver
- Varm olien op i en pande med høj kant, en wok eller en gryde og rist kyllingen ved høj varme et par minutter *)
- Skru lidt ned og tilsæt løg og hvidløg og rist 1 minut
- Vend gulerod og peberfrugt i
- Tilsæt karry, garam masala og chilifager og rør godt rundt
- Rør tomatkoncentraten i og tilsæt kokosmælk
- Lad retten simre 5-10 minutter til saucen begynder at tykne lidt (der er stor forskel på kokosmælk. Synes du, saucen er for tynd, kan du jævne den med lidt Maizena. Bruger du kokosmælk 'light', bliver den tyndere, end hvis du bruger 'fuldfed')
- Smag til med alt og friskkværnet peber
- Kom de ristede cashewnødder på toppen sammen med forårsløg og koriander og server retten med kogte ris