Mærk duftene brede sig i køkkenet, når du laver denne indiske dhal med alle dens krydderier. Det er ret nemt at lave dhal, og der skal ikke meget andet til end en masse krydderier, grøntsager og røde linser. Og det er da fantastisk, at man kan lave så lækker en suppe af så lidt. Egentlig er dhal en gryderet, men med lidt mere bouillon og kokosmælk (som i denne version), bliver den til den lækreste indiske linsesuppe, som er sund, nærende og vegetarisk. Nyd suppen med indiske naanbrød eller arabisk manakish til
Prøv også andre af mine opskrifter med bælgfrugter
Ingredienser
Til 6 personer
- 1 solo hvidløg eller 3-4 fed hvidløg
- 3 mellemstore løg
- 2 spsk revet ingefær
- 1 rød chili - vælg efter dine smagløg, så dhal'en bliver medium spicy
- 2 tsk stødt koriander
- 2½ tsk stødt spidskommen
- 1½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt kanel
- 2 tsk gurkemeje
- 2 spsk garam masala
- 3 store friske tomater
- 1 grøn peber
- 2 spsk tomatpuré
- 1 brik tomatpassata, 500 g
- 8-9 dl grøntsagsbouillon
- 300 g røde linser
- 2 tsk sukker
- 1 spsk risvinseddike (sushieddike)
- ca. 1 tsk friskkværnet peber
- 1 ds kokosmælk
- 1 spsk kokosolie
- saften af en stor lime
- ca. 1 tsk salt
Til servering
- frisk koriander
Sådan gør du
- Hak hvidløg, løg og chili og riv ingefæren
- Skær tomaterne og den grønne peber i små tern
- Varm kokosolien op i en gryde og sauter løg, hvidløg og chili heri 1 minut
- Tilsæt ingefær, koriander, spidskommen, kardemomme, kanel, garam masala og gurkemeje og rist krydderierne af
- Tilsæt derefter tomater, peber, tomatpuré, tomatpassata, grøntsagsbouillon og de røde linser
- Lad retten stå og simre i ca. 30 minutter, indtil linserne er møre
- Tilsæt sukker, risvinseddike og friskkværnet peber og smag retten til
- Tilsæt kokosmælken og varm retten godt igennem
- Inden servering smages til med friskpresset limesaft og salt og drys med frisk koriander og små tern af grøn peber
Server suppen med friskbagt naanbrød eller manakish, som er et arabisk fladbrød