Indisk kyllingegryde med søde kartofler og aubergine

En helt fantastisk indisk kyllingegryde, der er virkelig nem at lave. Kyllingebryst skal ikke simre særligt længe, og de bagte grøntsager bager imens. Kokossaucen med de lækre krydderier går op i en højere enhed de søde kartofler og auberginerne. Har du lyst, kan du nemt lave retten til en en lækker, fyldig og mættende vegetarret ved at udelade kyllingekødet. Tilsæt evt kikærter eller fx røde kidneybønner, hvis du synes. Nyd retten, med eller uden kylling, sammen med ris, naanbrød, en raita samt en grøn salat


Ingredienser

Til 4 personer
  • 500 g kyllingebryst
  • 500 g søde kartofler
  • 1 aubergine
  • 1 stort løg
  • 1 solo hvidløg eller 4 almindelige fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 1 håndfuld frisk koriander - kan erstattes af persille
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 ds hakkede tomater
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning + til pensling

Topping

  • lidt frisk koriander - kan erstattes af persille
  • 1 lille håndfuld ristede pinjekerner eller 1 håndfuld ristede mandler

Sådan gør du

  1. Rist pinjekernerne/mandlerne på en tør pande, tag dem op på en tallerken og lad dem hvile til serveringen. ruger du mandler, hakkes disse i grove stykker
  2. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  3. Skræl de søde kartofler, skær dem i mundrette tern og kom dem i en skål med lidt olivenolie og salt. Vend kartoffelternene godt rundt og læg dem i den ene ende af en bageplade med bagepapir
  4. Skyl auberginen, skær den i skiver på ca 1 cm og læg disse i den anden ende af bagepladen. Pensl dem med olivenolie og drys dem med salt
  5. Steg kartofler og auberginer i ovnen til de er gyldne og møre
  6. Pil og hak løg og hvidløg samt riv ingefær
  7. Skær abrikoserne i skiver
  8. Skær kyllingebryst i mundrette tern
  9. Varm lidt olivenolie op i en gryde eller en pande med høj kant og brun kødet på alle sider
  10. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg det med 1 minut
  11. Tilsæt koriander, karry og gurkemeje og lad det hele riste et par minutter
  12. Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og abrikoser og lad det hele simre under låg til kyllingen er mør
  13. Tilsæt de bagte søde kartofler og auberginer, rør det hele rundt og smag til med salt og friskkværnet peber
  14. Inden servering drysses med de ristede pinjekerner og lidt frisk koriander

Server retten med den type ris, du har lyst til og/eller med lækkert naanbrød samt en raita og evt en grøn salat