Is med hyldeblomstsaft og bær

En super sommeragtig is med hyldeblomstsaft og friske bær. Du skal bruge koncentreret hyldeblomstsaft i din is. Du kan sagtens købe en lækker saft, eller du kan nemt selv lave en herlig hyldeblomstsaft, hvis du plukker de dejligt duftende skærme, når det er sæson. Hvis du vil lave isen, når det ikke lige er bærsæson, kan du bruge en lækker marmelade eller kompot i stedet til at blande i iscremen (gå fx på opdagelse i mine marmelader)


Ingredienser

Til 6 bægere a ca 1 dl (jeg køber bægere i Netto)

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepasta/-koncentrat
  • 1/4 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 3½ dl piskefløde
  • 150 g bær, jeg brugte blåbær, brombær, hindbær og små stykker kirsebær

Topping

  • 75 g hindbær *)
  • evt 1 spsk Amaretto eller anden likør

*) jeg vælger altid et af de bær, jeg har brugt i isen, men det skal være nemt at mose med en gaffel – derfor er hindbær og brombær gode bud

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer og sukker luftige og skummende
  2. Pisk vanilje og hyldeblomstsaft i æggemassen
  3. Pisk fløden stiv og vend æggemassen heri
  4. Vend bærrene i – du kan vælge at lade bærrene være hele, eller du kan skære dem i mindre stykker
  5. Fordel iscremen i små bægre a ca 10 cl, dæk dem med film og stil dem i fryseren i ca 5 timer
  6. Inden servering moses hindbærrene i en skål med en gaffel, og du kan evt tilsætte Amaretto eller anden likør