Denne jordbærdessert med rabarbercreme er en rigtig sommerdessert. Friske jordbær og friske rabarber - det dufter og smager af sommer sammen med mormor. Desserten er super nem at lave. Skal det være en voksendessert, er det lækkert at koge jordbær og bage rabarber i rosé eller hvidvin. Skal det også være en børnedessert, kan man bruge vand eller fx hyldeblomstsaft, rabarbersaft eller jordbærsaft i stedet
Ingredienser
Til 6 personer = 6 glas
Jordbærkompot
- 500 g friske jordbær
- 4 spsk rosé eller hvidvin - vil man have alkoholfri, bruges vand eller fx jordbærsaft
- 2 spsk sukker
Rabarbercreme
- 500 g friske rabarber, vejet rensede
- 5 spsk sukker
- 5 spsk kokospalmesukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 5 spsk rosé eller hvidvin - vil man have alkoholfri, bruges vand
- 2½ dl piskefløde
- 2 dl vaniljeyoghurt (fx cheasy) Alternativ: Yoghurt naturel rørt op med ½ tsk vaniljesukker
Desuden
- 3-4 makroner pr glas
Topping
- Lidt friskhakket mynte
Sådan gør du
Jordbærkompot
- Rens jordbær, skær dem i kvarte og kom dem i en lille gryde sammen med de andre ingredienser til jordbærkompotten
- Lad jordbærrene hvile koldt 1 times tid, så saften fra bærrene blander sig med sukker og vin
- Kog jordbærrene i ca 5 minutter til de bliver lidt bløde og har absorberet noget af saften. Der må gerne være saft tilbage - det er lækkert i desserten Lad jordbærkompotten køle af
Rabarbercreme
- Mens jordbærrene hviler køligt, kan du forberede rabarbercremen ved at skære blade og bund af, skylle stænglerne og skære dem i ca 2½ cm stykker
- Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
- Læg rabarberne i et ovnfast fad og hæld vinen/vandet over
- Drys rabarberne med sukker, kokospalmesukker og vaniljesukker og bag dem i ca 30 minutter, til de er bløde
- Mos derefter rabarberne med en gaffel og lad dem køle af
- Pisk fløden og rør den sammen med yoghurten
- Når rabarberne er blevet kolde, røres de i fløde-yoghurtcremen
- Kom jordbærkompotten i glas, knus makroner groft og kom dem over kompotten og kom derefter rabarbercremen over
- Drys til slut lidt frisk hakket mynte over