Jordbærdessert med rabarbercreme

Denne jordbærdessert med rabarbercreme er en rigtig sommerdessert. Friske jordbær og friske rabarber - det dufter og smager af sommer sammen med mormor. Desserten er super nem at lave. Skal det være en voksendessert, er det lækkert at koge jordbær og bage rabarber i rosé eller hvidvin. Skal det også være en børnedessert, kan man bruge vand eller fx hyldeblomstsaft, rabarbersaft eller jordbærsaft i stedet


Ingredienser

Til 6 personer = 6 glas

Jordbærkompot

  • 500 g friske jordbær
  • 4 spsk rosé eller hvidvin - vil man have alkoholfri, bruges vand eller fx jordbærsaft
  • 2 spsk sukker

Rabarbercreme

  • 500 g friske rabarber, vejet rensede
  • 5 spsk sukker
  • 5 spsk kokospalmesukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 5 spsk rosé eller hvidvin - vil man have alkoholfri, bruges vand
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 dl vaniljeyoghurt (fx cheasy) Alternativ: Yoghurt naturel rørt op med ½ tsk vaniljesukker

Desuden 

  • 3-4 makroner pr glas

Topping

  • Lidt friskhakket mynte


Sådan gør du

Jordbærkompot

  1. Rens jordbær, skær dem i kvarte og kom dem i en lille gryde sammen med de andre ingredienser til jordbærkompotten
  2. Lad jordbærrene hvile koldt 1 times tid, så saften fra bærrene blander sig med sukker og vin
  3. Kog jordbærrene i ca 5 minutter til de bliver lidt bløde og har absorberet noget af saften. Der må gerne være saft tilbage - det er lækkert i desserten Lad jordbærkompotten køle af

Rabarbercreme

  1. Mens jordbærrene hviler køligt, kan du forberede rabarbercremen ved at skære blade og bund af, skylle stænglerne og skære dem i ca 2½ cm stykker
  2. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  3. Læg rabarberne i et ovnfast fad og hæld vinen/vandet over
  4. Drys rabarberne med sukker, kokospalmesukker og vaniljesukker og bag dem i ca 30 minutter, til de er bløde
  5. Mos derefter rabarberne med en gaffel og lad dem køle af
  6. Pisk fløden og rør den sammen med yoghurten
  7. Når rabarberne er blevet kolde, røres de i fløde-yoghurtcremen
  8. Kom jordbærkompotten i glas, knus makroner groft og kom dem over kompotten og kom derefter rabarbercremen over
  9. Drys til slut lidt frisk hakket mynte over