Jordbær-rabarber salsa

Selvom vejret ikke viser det her midt i maj måned, er det forår, når de første rabarber kommer op. Nogle af disse rabarber blev brugt til en herlig jordbær- rabarber salsa, som blev serveret til et stykke laks. Virkelig delikat og sommeragtig med jordbær, rabarber og mynte -  også velegnet til grill


Ingredienser

Til 4 personer

  • 400  g jordbær
  • 400 g rabarber
  • 1 mellemstort rødløg
  • 3 spsk hakket frisk basilikum
  • 2 spsk hakket frisk mynte
  • 2 spsk ristede pinjekerner

Dressing

  • 4 spsk balsamico glaze (almindelig balsamico kan sagtens bruges, men glazen gør dressingen lækker tyk)
  • 3 spsk flydende honning, fx akaciehonning
  • 3 spsk olivenolie



Sådan gør du

  1. Skær rabarberne i små skiver på ca ½ cm. Blancher dem i en gryde med kogende vand i 20 sekunder
  2. Tag rabarberne op af gryden og kom dem i en skål med koldt vand, så de bliver kølet af og bevarer deres fasthed. Si derefter vandet fra, tør det sidste af vandet af med et stykke køkkenrulle og kom rabarberne i en skål
  3. Rist pinjekernerne på en tør pande og stil til side til servering
  4. Skyl jordbær og skær dem i kvarte og kom dem i skålen til rabarberne
  5. Pil og hak rødløget fint og kom det i skålen
  6. Hak basilikum og mynte groft med en kniv, kom det i skålen og bland det hele forsigtigt
  7. Bland ingredienserne til dressingen og vend den i salsaen
  8. Drys med ristede pinjekerner inden servering