Selvom vejret ikke viser det her midt i maj måned, er det forår, når de første rabarber kommer op. Nogle af disse rabarber blev brugt til en herlig jordbær- rabarber salsa, som blev serveret til et stykke laks. Virkelig delikat og sommeragtig med jordbær, rabarber og mynte - også velegnet til grill
Ingredienser
Til 4 personer
- 400 g jordbær
- 400 g rabarber
- 1 mellemstort rødløg
- 3 spsk hakket frisk basilikum
- 2 spsk hakket frisk mynte
- 2 spsk ristede pinjekerner
Dressing
- 4 spsk balsamico glaze (almindelig balsamico kan sagtens bruges, men glazen gør dressingen lækker tyk)
- 3 spsk flydende honning, fx akaciehonning
- 3 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Skær rabarberne i små skiver på ca ½ cm. Blancher dem i en gryde med kogende vand i 20 sekunder
- Tag rabarberne op af gryden og kom dem i en skål med koldt vand, så de bliver kølet af og bevarer deres fasthed. Si derefter vandet fra, tør det sidste af vandet af med et stykke køkkenrulle og kom rabarberne i en skål
- Rist pinjekernerne på en tør pande og stil til side til servering
- Skyl jordbær og skær dem i kvarte og kom dem i skålen til rabarberne
- Pil og hak rødløget fint og kom det i skålen
- Hak basilikum og mynte groft med en kniv, kom det i skålen og bland det hele forsigtigt
- Bland ingredienserne til dressingen og vend den i salsaen
- Drys med ristede pinjekerner inden servering