Svampe er altid godt. Har man mulighed for at gå i skoven og finde Karl Johan svampe, kan man få motion, frisk luft og dejlige svampe samtidig. Har man ikke den mulighed, kan man købe friske Karl Johan svampe, når sæsonen er der, eller man kan bruge Portobello svampe, som kan fås hele året.
Karl Johan svampen (spiselig rørhat) er en af de mest eftertragtede spisesvampe. Kødet er hvidt og smagen er mild og nøddeagtig.
Svampen kan spises rå, eller den kan ristes Den kan også fryses eller tørres, for at forlænge holdbarheden.
Til salaten her har jeg brugt harico vert bønner, men alle slags friske bønner kan bruges. Blot skal man huske, at de ikke må spises rå, da mange bønner indeholder proteinet Lectin, som kan give diare, opkastning og kvalme. Så enten en blanchering eller sautering.
Salaten er lækker som tilbehør til grill men kan også spises som en del af et salatbord sammen med andre salater. Salaten er god både kold og varm.
Ingredienser
- Babyspinat - skal dække bunden af det fad, du vælger at bruge
- Karl Johan svampe
- ca. 100 g Harico vert bønner
- 2-3 fed hvidløg
- 1-2 spsk. Soya
- olivenolie
- saft af ½ citron
Sådan gør du
Rens svampene - brug en børste og en kniv, ikke vand - og skær dem i skiver
Skyl bønnerne, nip enderne af og skær dem i ca. 1 ½ cm lange stykker
Hak hvidløg i meget små stykker
Rist hvidløg i olivenolie et par minutter. Tilsæt svampene og rist dem et par minutter. Tilsæt derefter bønnerne og rist det hele et par minutter
Tilsæt soya og lad det hele simre 1-2 min.
Fordel babyspinaten på et fad. Fordel svampe og bønner hen over salaten
Rør olivenolie og citronsaft sammen og hæld det over salaten