Kartoffelæggekage med løg, tomater og grønt

Denne kartoffelæggekage er super nem og fantastisk lækker. Man kan koge ekstra kartofler en dag og så planlægge at lave æggekagen dagen efter. Æggekagen kan nydes både varm og kold. Den er fantastisk som et vegetar aftensmåltid med en salat til eller som frokostret. Jeg har også serveret den som tilbehør til grillet kylling og grillet laks sammen med en grøn salat. Prøv også min lækre squashæggekage med urter


Ingredienser

Til 2 personer som aftensmåltid eller til 4 personer som tilbehør

  • 2 løg
  • 500 g kogte kartofler
  • 1 + 1 dl olivenolie til stegning
  • 1-2 tsk tørret, knust chili eller chilipulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 æg
  • 1 lille håndfuld grofthakket persille

Topping

  • lidt frisk hakket persille
  • 1 lille håndfuld frisk, hakket basilikum
  • en stor tomat skåret i små tern

Tip: vil du gøre din kartoffelæggekage spicy, kan du toppe med syltede jalapenos

Sådan gør du

  1. Hvis ikke du har en rest kogte kartofler, starter du med af koge kartofler og køle dem af. Når de er kølet af, skæres de i grove stykker/tern. Har du en rest kartofler, skærer du dem i grove stykker/tern
  2. Pil og hak løgene fint
  3. Varm 1 d olivenolie i en pande med høj kant og steg kartofler og løg til kartoflerne tager farve. Vend dem af og til så de ikke hænger fast men bliver brune og sprøde på alle sider. Det tager 6-7 minutter. Krydr dem med salt og friskkværnet peber
  4. Pisk æggene sammen med hakket persille, knust chili, salt og friskkværnet peber
  5. Tag de stegte kartofler og løg op af panden med en hulske, kom dem i skålen med de piskede æg og rør det sammen
  6. Hæld lidt mere olien på panden (så der i alt er ca 1 dl), varm panden op og hæld ægge-kartoffelblandingen på panden. Skru ned til moderat varme og lad æggekagen stege i 10-12 minutter, til den bliver fast og gylden i kanter og bund